El Sindicat de Metges impugna el conveni de la xarxa sanitària concertada

L'organització representativa del col·lectiu de metges considera que ha estat exclosa de la negociació del pacte, i que això ha perjudicat les condicions laborals i econòmiques dels seus afiliats

Redacció
 
 
 
Protesta en un dels hospitals de la xhup

Protesta en un dels hospitals de la xhup

El Sindicat de Metges de Catalunya presenta aquest dimecres una impugnació del I Conveni Col·lectiu de treball dels hospitals d’aguts, centres d’atenció primària, centres sociosanitaris i centres de salut mental concertats amb el Servei Català de la Salut (CatSalut), en vigor des del dia 1 de maig de 2015.

L’acció judicial, que es lliurarà al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) es formula contra les patronals Unió Catalana d’Hospitals (UCH), Consorci Associació Patronal Sanitària i Social (CAPSS), Associació Catalana d’Entitats de Salut (ACES) i els sindicats CCOO, UGT i sindicat d’infermeria SATSE.

El sindicat mèdic demana al tribunal que declari la nul·litat del conveni per vulneració del seu dret a la llibertat sindical, en haver estat exclòs de la negociació i redacció final del pacte, fet que ha comportat un greu perjudici per a les condicions laborals i retributives del col·lectiu mèdic. Així mateix, l’organització sustenta la petició de nul·litat en l’incompliment de la llei, en concret de l’Estatut dels Treballadors, la Constitució Espanyola i la Carta Social Europea.

El conveni col·lectiu de treball dels centres sanitaris concertats s’aplica a 49 hospitals d’aguts, 80 centres d’atenció primària (CAP), 96 centres sociosanitaris i 25 centres de salut mental que agrupen al voltant de 50.000 treballadors a Catalunya

 

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*