El Servei d’Ocupació crearà una xarxa d’ajut permanent i personal per atendre les dones víctimes de violència masclista

Quan estigui totalment implementada hi haurà 155 persones per atendre professionalment, dones objecte de situacions de violència masclista.

Redacció
 
 
 
Treballadors davant d'una oficina del SOC, Foto: Barcelona Activa

Treballadors davant d’una oficina del SOC, Foto: Barcelona Activa

El Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), crearà una xarxa permanent d’atenció a les dones en situació de violència masclista. La primera fase del projecte permetrà disposar a cadascuna de les 69 Oficines de Treball d’una persona professional de referència que oferirà atenció personalitzada a les dones en situació de violència masclista. La plantilla de professionals per fer aquesta tasca s’ampliarà fins a les 155 persones un cop s’hagi desplegat completament el nou servei, segons informa el Departament de Treball, Afers socials i famílies.

A Catalunya hi ha més de 5.000 dones inscrites a les oficines del Servei d’Ocupació, que han manifestat haver patit situacions de violència masclista. Aquestes persones rebran l’ajut i acompanyament de professionals que vetllaran perquè puguin exercir els seus drets a l’ocupabilitat i a la inserció laboral en millors condicions. A més, les 69 Oficines de Treball del país tenen personal capacitat per desenvolupar aquesta feina, segons afirma del Departament de Treball..

El nou servei, que serà personal i permanent, ajudarà a compartir i generar coneixement de forma col·laborativa. En aquest sentit, servirà per detectar necessitats, conèixer allò que funciona o no, compartir bones pràctiques i fer propostes, entre altres possibilitats.

La informació i el coneixement que es desprengui de la nova xarxa de coneixement, servirà per dissenyar millors programes de polítiques actives d’ocupació per a les dones en situació de violència masclista i en conseqüència per la seva inserció laboral, afirma Treball.

L’actuació del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), per millorar la seva actuació en relació amb les persones que pateixen situacions de violència masclista es desprèn de les línies esbossades en el Pla de desenvolupament de les polítiques d’ocupació 2019-2020 en assenyalar que és una de les situacions que requereix una actuació prioritària. Així, el SOC està treballant per disposar en aquest període d’una carta de serveis i programes específics que sigui eficaç per als objectius ocupacionals i laborals de les dones en situació de violència masclista.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*