El secretari general de CGT, imputat en un procés penal per les mobilitzacions estudiantils

El sindicat acusa el Rectorat de la UAB de pretendre il·legalitzar l’oposició política a través del procés judicial contra les mobilitzacions del 2012 i 2013.

Siscu Baiges
 
 
 
Ermengol Gassiot, secretari general de CGT de Catalunya, durant la roda de premsa a la UAB / @CGTEnsenyament

Ermengol Gassiot, secretari general de CGT de Catalunya, durant la roda de premsa a la UAB / @CGTEnsenyament

El sindicat CGT ha denunciat aquest matí el rector de la Universitat Autònoma de Barcelona, Ferran Sancho, i el seu equip de pretendre il·legalitzar l’oposició política en aquest centre universitari. Ho ha fet en una roda de premsa celebrada a l’accés del rectorat de la UAB, on ha explicat que el rector s’ha personat com a acusació en el procés judicial obert per les mobilitzacions estudiantils dels anys 2012 i 2013. En aquest procés s’imputa a vint-i-cinc d’estudiants i al secretari general de la CGT de Catalunya, Ermengol Gassiot, que és professor d’Arqueologia a la UAB. A l’expedient judicial no hi consta, però, els delictes que l’imputen.

La CGT entén que darrere aquest procés “és evident la notòria preocupació del rector Ferran Sancho per l’existència de plantejaments alternatius als que defensa, i podem deduir que l’objectiu últim és eliminar de tots els espais universitaris a l’oposició política real a la UAB”. Gassiot i el seu sindicat han denunciat que “tota crítica a les polítiques ultraliberals imperants feta des de moviments socials, sindicats i altres organitzacions, és convertida en un problema d’ordre públic i es busquen excuses per criminalitzar, encausar i, si s’escau, condemnar judicialment”.

A més, vinculen les denúncies judicials contra Gassiot amb el fet que, com a delegat de CGT al comitè d’empresa de la UAB, ha firmat les denúncies presentades davant la Inspecció de Treball, de presumptes pràctiques irregulars o il·legals per part del rectorat en la contractació de professorat.

A l’acte d’aquest matí hi ha participat també la representant de CGT a la UAB, Sònia Sánchez, el cap del departament de Pre-Història de la UAB, on treballa Gassiot, Jordi Estévez, i l’ex-vicerector Tomás Ibáñez. Estévez ha parlat de “cacera de bruixes” i ha mostrat el seu estupor per una situació que li recorda quan es parlava del “contuberni judeo-masònic”, durant els anys setanta del segle passat. “És una acusació anacrònica i que ningú amb un mínim esperit democràtic pot subscriure”, ha dit. L’ex-vicerector Tomás Sánchez ha recordat que el maig del 68 va començar amb ocupacions de rectorats universitaris. Tot i que entén que les autoritats recorrin a tots els seus recursos per fer front a les ocupacions, ha titllat d’excessiva la imputació de persones en aquest procés judicial, sense detallar-ne els delictes dels quals se’ls acusa i basant-se només en el seu activisme polític. “Correm el risc que s’expulsi de la Universitat la llibertat de pensament”, ha dit.

La CGT exigeix la immediata retirada de la UAB com a acusació particular en contra dels sindicats i dels col·lectius que van donar suport a la candidatura “Nova UAB”, que es va enfrontar en les eleccions al rectorat a la llista que va encapçalar Ferran Sancho. També reclama la immediata rectificació per part del rector i el seu equip de les acusacions de caràcter penal contra Ermengol Gassiot i el sindicat i anuncia que està valorant exigir responsabilitats “davant la pràctica difamatòria en què s’està incorrent”.

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Petició fiscal d'11 anys i 5 mesos de presó al secretari general de la CGT, 25 estudiats i un PAS de la UAB

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*