El preacord entre sindicats i patronal permet desconvocar la vaga al sector de la neteja prevista per als dies 3 i 4 d’abril

Les assemblees de delegats del pròxim 5 d'abril s'hauran de pronunciar sobre la proposta presentada pel mediador de la Generalitat per intentar desbloquejar la negociació del conveni col·lectiu del sector

Redacció
 
 
 
Treballadors del sector de la neteja a Plaça Sant Jaume foto: Tomeu Ferrer

Treballadors del sector de la neteja en una manifestació a Barcelona, a la plaça de Sant Jaume. Foto: Tomeu Ferrer

Els sindicats CCOO i UGT han desconvocat la vaga que hi havia prevista al sector de la neteja d’edificis i locals de Catalunya per als dies 3 i 4 d’abril, just a la tornada de les vacances de Setmana Santa. Això ha estat possible gràcies al principi d’acord en la negociació del conveni obtingut davant la mediació del departament de Treball. Les assemblees de delegats fixades per a la setmana vinent l’hauran de ratificar.

El preacord és resultat de la mediació feta per la Generalitat per resoldre aquest conflicte. Després de reunir-se amb les parts, el mediador va fer una proposta que és la que serà presentada el pròxim 5 d’abril als delegats dels dos sindicats presents a la negociació en les assemblees convocades a les quatre capitals catalanes. A l’espera del que es decideixi, CCOO i UGT mantenen la convocatòria de les vagues per al 14 i 15 de maig.

La USOC, per la seva part considera que l’acord assolit pels dos sindicats majoritaris «és insuficient perquè el sector està perdent poder adquisitiu des de l’any 2013 i cada cop hi ha unes condicions més precàries i sense millores socials». De fet, el conflicte arrenca quan la patronal va forçar un augment salarial zero per al 2016 i la proposta per a 2017 era la mateixa. Però a més, les patronals han plantejat suprimir la prima per antiguitat. Això faria que el salari, si no es pacta cap compensació, s’abaixaria. Altres punts de desacord a més de l’increment i la revisió salarial, són l’antiguitat, la classificació professional i els permisos. El preacord preveu augments salarials del 2018 al 2021 entre l’1,5 i 1.6%.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*