El pes de l’ocupació a temps parcial puja de l’11,4% fins al 15,8% des de l’inici de la crisi

A Espanya la taxa de parcialitat del treball de les dones multiplica per tres la dels homes, segons dades de l'Institut d'Estudis Econòmics

Redacció
 
 
 
La precarietat entre les dones és molt més alta que entre els homes

La precarietat entre les dones és molt més alta que entre els homes

El pes de l’ocupació a temps parcial sobre el total de l’ocupació ha augmentat més de quatre punts a Espanya des de l’any 2007, en passar de l’11,4% al 15,8%, segons dades de l’Institut d’Estudis Econòmics (IEE) a partir d’estadístiques d’Eurostat.
A Espanya, les diferències per sexes en l’ocupació a temps parcial són notables. Mentre la taxa de parcialitat dels homes se situa en el 7,7%, la de les dones arriba al 25,5%, el que significa que una de cada quatre dones ocupades té una feina a temps parcial.

Al conjunt de països de la UE, l’ocupació a temps parcial suposa gairebé un 20%, és a dir, que afecta un de cada cinc treballadors, una proporció que ha augmentat des de 2007, quan la taxa de parcialitat europea era del 17,5% .

Països Baixos és, amb diferència, el país on més normalitzada està l’ocupació a temps parcial, ja que allà un de cada dos treballadors té una feina a temps parcial. La segueixen Àustria i Alemanya, amb percentatges superiors al 26%, i el Regne Unit, Dinamarca, Suècia, Bèlgica i Irlanda, que presenten taxes d’entre el 23% i el 25%.
Els països europeus on l’ocupació a temps parcial està menys implantat són Croàcia, amb una taxa del 5,3%, República Txeca (5,5%), Hongria (6%), Lituània (6,8%) i Polònia (7 , 1%).

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*