El PDI i els ‘Doctorands en lluita’ es concentraran en l’obertura del curs universitari al campus de la UPF

El Personal Docent i Investigador està descontent perquè la majoria de les universitats catalanes no apliquen el Reial Decret que millora les seves condicions laborals i salarials

Redacció
 
 
 
Concentraci´o davant la Direcció General d'Universitats foto: LLuita Internacionalista

Concentració davant la Direcció General d’Universitats foto: LLuita Internacionalista

El col·lectiu de doctorands en lluita estarà present el 6 de setembre vinent al campus del Poblenou, de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) en l’acte d’obertura del curs universitari per reclamar que les universitats apliquin el contingut de l’Estatut de Personal d’Investigació i Formació (EPIF), que millora les condicions laborals d’aquests universitaris, segons han manifestat fonts dels convocants.

L’EPIF fixa les taules salarials aplicables al col·lectiu, cosa que farà que pels professors associats de primer any el sou passi de 14.500 euros a l’any fins a 16.127, en els de segon any de 15.000 a 17.000, inclou un punt que implica que els contractes tinguin una pròrroga el quart any si la tesi doctoral no ha estat acabada.

Tot i que les millores salarials són fruit d’una norma ja aprovada, només la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) l’aplica i encara parcialment. La resta d’universitats, segons els doctorands, han decidit no aplicar l’estatut. Precisament per aconseguir fer realitat la norma, els membres del Personal Docent i Investigador (PDI) de la majoria de les universitats de Catalunya van fer vaga a començaments de juny passat.

Inicialment les vagues convocades pel PDI havien de coincidir amb els exàmens de Selectivitat. Així volien ressaltar la importància del col·lectiu en una universitat que consideren que està cada cop més precaritzada.

Acord amb la UAB

Fruit d’aquesta mobilització va ser l’acord firmat per la UAB. Però, s’han produït matisacions per part de la UAB que han encès els ànims dels doctorands. Així, mentre el pacte inicial implicava que els contractes del PSI que preparen les seves tesis doctorals s’ampliessin a un quart any, per evitar que aquest grup treballés de franc durant un curs, ara, afirmen, la direcció de la UAB matisa que aquest punt del quart any només l’aplicarà als que tenien contracte en vigor abans del 28 de maig, mentre que als que s’incorporin posteriorment no se’ls aplicarà la millora.

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*