El ministeri de Treball destinarà 100 milions a compensar els Centres Especials de Treball de la pujada del salari mínim

Dotar el subsidi per als treballadors més grans de 52 anys col·lectiu al qual s'incorporaran 114.000 persones tindrà una dotació de 388 milions,

Redacció
 
 
 
Representants de diversos CET en una imatge d'arxiu foto: Tomeu Ferrer

Representants de diversos CET en una imatge d’arxiu foto: Tomeu Ferrer

El govern central preveu destinar uns 100 milions d’euros a compensar els efectes que la pujada del salari mínim interprofessional pot tenir en el finançament dels Centres Especials de Treball (CET) segons va declarar a Madrid la Secretària d’Estat d’Ocupació, Yolanda Valdeolivas. Segons va avançar la responsable del ministeri, l’impacte calculat de la pujada del salari mínim en aquest col·lectiu és de 83 milions.

Està garantit que els centres especials d’ocupació no patiran cap efecte per la pujada del salari mínim. No hi ha cap risc que es vegin afectades aquestes persones amb discapacitat adscrites als centres especials d’ocupació”, ha insistit. Valdeolivas ha especificat que encara que no s’aprovessin els pressupostos de 2019, el Govern “repartirà en la Conferència sectorial d’ocupació d’abril aquesta partida de bonificació als centres especials d’ocupació.

Ha explicat que encara que no s’aprovessin els pressupostos de 2019, el Govern repartirà en la Conferència sectorial d’ocupació d’abril aquesta partida de bonificació als centres especials d’ocupació.

De manera paral·lela, el departament de Treball, Assumptes Socials i Famílies de la Generalitat ja havia manifestat que reservava 7,4 milions addicionals destinats a finançar l’augment de salaris i de despesa a la Seguretat Social dels  CET a Catalunya fruit de l’augment del salari mínim fins als 900 euros.

D’altra banda, la responsable de Treball va assenyalar dimarts passat que la recuperació del subsidi als aturats majors de 52 anys tindrà un cost de 388 milions d’euros en 2019, encara que aquesta partida augmentarà fins als 1.010 milions el 2021.

Els canvis legals aplicats pel govern anterior del PP van perjudicar col·lectius vulnerables, entre els quals va destacar els aturats majors de 52 anys el subsidi dels quals va ser modificat durant el govern del PP, tant en els criteris d’edat com de renda. En els dos casos la reforma va perjudicar els beneficiaris.

Va deixar fora veritables situacions dignes de tutela. I dels 260.000 usuaris actuals del subsidi s’incorporen 114.00 nous potencials beneficiaris, ha dit.

A més, Valdeolivas va manifestar que els pressupostos generals de l’Estat inclouran una ajuda de 20 milions d’euros per a les jubilacions dels treballadors afectats per la reconversió del sector de l’estiba.

 

 

 

1 Comentari en El ministeri de Treball destinarà 100 milions a compensar els Centres Especials de Treball de la pujada del salari mínim

  1. Estebsn // 06/02/2019 en 14:47 // Respon

    O sea k reciben más ayuda y nosotros cobramos igual..nos han quitado los complementos

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*