El menjador de ca la rosa: una cooperativa d’alimentació sana i equilibrada per a escolars

El projecte que s'ubica a la Sagrera, ha rebut l'ajuda financera d'Acció Solidària Contra l'Atur, (ASCA), l'única entitat que presta diners sense interessos per iniciatives en favor del bé comú.

Tomeu Ferrer
 
 
 
Logo de la nova cooperativa

Logo de la nova cooperativa

Catalunya és l’únic indret on, si es té un bon projecte per a la creació d’ocupació, es pot rebre ajuda sense interès per tirar-lo endavant. Acció Solidària Contra l’Atur (ASCA)

és l’entitat que des de fa dècades assumeix aquesta tasca. Ho fa amb el convenciment que amb molt poc tirar endavant una iniciativa que pot canviar la vida de les persones directament afectades i del seu entorn.

El menjador de Ca la Rosa és un projecte, en forma de cooperativa, que neix aquest any del barri de la Sagrera a Barcelona. El tira endavant la Rosa Batalla, mare de dos fills. Precisament per això sap que moltes famílies estan descontentes amb els menjars que se serveixen a les escoles. També sap que aquesta necessitat es concentra als migdies, un moment on calen aliments naturals i de qualitat en els menús escolars.

La Rosa, amb dues persones més: un especialista en gastronomia-nutricionista especialista en productes ecològics i una cuinera, han creat una cooperativa, ”Menjador Ca la Rosa”. Ho han fet encoratjats per pares i mares conscients de la importància en els primers anys d’aconseguir un menjar sa i de qualitat per als nens i nenes que van a l’escola. A més, es tracta de transmetre als més petits «hàbits d’higiene bàsics i explicar als infants què mengen i els beneficis de cada nutrient. , “És el que anomenem alimentació conscient”, comenta la Rosa Batalla.

La proposta de la cooperativa no es limita a oferir serveis de menjador. A partir del curs vinent 2015-2016 incorporarà nous serveis, com un coaching nutricional a les famílies, carmanyoles bio, menú per a adolescents, consultes individuals i tallers grupals per parlar d’alimentació infantil i menjar sa i ecològic. En paral·lel també ofereixen assessorament a altres professionals restauradors.

El projecte ha pogut tirar endavant gràcies a una aportació de 10.000 euros d’ACSA. A aquesta inversió inicial, que com totes les d’aquesta entitat no té interessos a tornar. La resta de l’aportació, que multiplica per tres la feta per l’associació la posen els tres socis de la cooperativa.

ACSA es va crear l’any 1981. És una fundació, laica i on el protagonisme el té la societat civil. El seu interès és invertir diners per a creació de nous llocs de treball. Aquesta entitat va tancar l’any 2014 amb un total de 125 préstecs que globalment van suposar 797.443 euros i que van crear 189 llocs de treball. La diferència entre el que es recupera dels crèdits concedits i la necessitat de funcionament i d’atorgar noves ajudes surt d’aportacions personals desinteressades.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*