El jutge condemna com a improcedents les sancions a 14 treballadors de Zeta Espacial

L'empresa que manté un fort enfrontament amb els treballadors per causes disciplinàries els havia castigat amb deu dies de feina i sou

Redacció
 
 
 
Seu de Zeta espacial a Rubí, foto Zetaespacial CC by SA

Seu de Zeta espacial a Rubí, foto Zetaespacial CC by SA

El conflicte que es viu a l’empresa Zeta espacial, fabricant dels dolços Peta Zeta viu un nou capítol en un enfrontament entre treballadors i direcció per motius disciplinaris, ja que la companyia no té problemes econòmics.

En la sessió celebrada al jutjat número 2 de Terrassa s’ha vist la demanda presentada pel comitè d’empresa de Zeta Espacial contra la direcció de la societat que va imposar una sanció de 10 dies a 14 treballadors i treballadores, entre ells un delegat, per negar-se a fer una sessió de formació en les condicions fixades per l’empresa. L’empresa havia castigat els treballadors amb una sanció molt greu de sou i feina durant els esmentats deu dies. La decisió del jutge ha estat declarar improcedents les sancions. Ho ha fet amb dictaminant in voce que els càstigs han estat mal aplicats i ha reprès la direcció per la seva actitud, segons un comunicat d’UGT, el sindicat majoritari a l’empresa.

La resolució de dimecres, se suma al procediment sancionador iniciat per la Inspecció de Treball, amb data 25 de març, contra l’empresa per les faltes d’obstrucció a la tasca inspectora i de vulneració del dret de vaga (es constata la substitució il·legal de sis treballadors i treballadores vaguistes per personal d’empreses de treball temporal). La Inspecció de Treball va actuar arran de la denúncia del comitè per vulneració del dret de vaga i els treballadors a l’espera de conèixer la sanció amb què la Inspecció castigarà la direcció de Zeta Espacial.

Entre d’altres, i amb anterioritat, la direcció de Zeta Espacial va promoure la revocació dels membres del comitè d’empresa i després els va acomiadar. Els delegats van recórrer la revocació, van guanyar el judici i l’empresa els va haver de readmetre.
L’empresa també ha modificat les condicions laborals de la plantilla deixant d’aplicar el conveni de Xocolates i Caramels quan aquest va perdre la ultraactivitat. El comitè va recórrer i van guanyar en primera instància però la direcció ha recorregut i en l’actualitat encara els manté les condicions de l’Estatut dels Treballadors.

El comitè també ha presentat denúncies davant la Inspecció de treball per manca d’informació, manca de mesures de seguretat, etc., i la direcció no permet l’entrada a l’empresa d’assessors d’UGT.

Arran de la convocatòria de vaga i les denúncies públiques, el president del comitè d’empresa, Francisco Peinado, va ser amenaçat per l’empresa amb accions legals si no cessava “en la seva intenció de danyar la imatge i el bon nom de la companyia” i es retractava de les seves manifestacions.

La tensió es manté a l’empresa que té la seva seu a Rubí. Dijous, 14, UGT de Catalunya ha convocat una concentració a les portes de la fàbrica de 9.45 a 11.45 hores en suport al comitè i a la plantilla.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*