El judici pel Cas Expert no arriba a iniciar-se i es convoca la vista pel 2 de desembre

Fracassa una vista preliminar en què els acusats no han acceptat cap solució que no sigui l'absolució en un assumpte del qual mai s'han considerat altra cosa que víctimes

Tomeu Ferrer
 
 
 
Manifestants del grup de suport Cas Expert

Manifestants del grup de suport Cas Expert

El judici als sis acusats del Cas Expert ha quedat ajornat fins al 2 de desembre. La vista, al jutjat número 6 de Tarragona no ha arribat a començar. El jutge havia convocat a les parts: fiscalia i representants legals dels 6 acusats a una trobada preliminar. Segons fonts dels afectats se’ls ha fet arribar una proposta de solució del conflicte, que no ha estat presa en consideració quals quatre treballadors i treballadores i els dos assessors sindicals als quals es demana en bloc més de 18 anys de presó.

La resposta dels afectats ha estat negativa. Només accepten l’absolució perquè consideren que no han comès cap delicte, segons han informat fonts del seu grup de suport. En vista que no hi havia acord, el jutge ha suspès la vista i ha convocat a les parts per al 2 de desembre vinent.

L’inici del judici ha estat marcat per la solidaritat que procedent de molts indrets de les comarques de Tarragona i també del Penedès, on viuen els acusats, s’ha desplaçat fins a Tarragona. Eres més de 200 persones, que s’han mobilitzat per donar suport als afectats. Entre aquestes persones hi havia Ermengol Gassiot , secretari general de CGT a Catalunya i el militant del mateix sindicat i regidor a l’Ajuntament de Tarragona per la CUP, Jordi Martí. També hi era el regidor de Calafell, Jordi Montejo, de la CUP.

El denominat Cas Expert afecta a tres treballadores i un treballador de l’antiga empresa Expert Polymere, de l’Arboç del Penedès i a dos assessors sindicals de CGT als quals fiscalia els demana entre 3,5 i 4 anys de presó en cada cas amb l’acusació d’haver-se enfrontats amb guàrdies civils en uns fets que van ocórrer fa 11 anys. Per la seva banda, els acusats i els grups que els hi donen suport afirmen que van ser ells els agredits pel cos armat sense que hi hagués cap enfrontament previ. I que tot el problema es va produir quan ells van demanar que es certifiquessin les  ferides rebudes amb la intenció de presentar una denuncia. Seria el que en dret s’anomena una denuncia creuada que, com a Espanya es considera que la paraula dels representants de les forces d’ordre públic tenen valor de prova, ha suposat l’obertura del procediment judicial.

La comissió de suport en favor dels afectats del Cas expert faran públic en breu un comunicat explicant la situació a partir d’aquest moment.

 

 

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*