El grup propietari de Rotocayfo i Cayfosa ja està en concurs de creditors i aviat tindrà administrador judicial

Els treballadors i treballadores estan ara en permís remunerat mentre es fan actuacions com l'inventari dels béns realitzables i a l'espera d'ofertes concretes de compra d'empreses

Redacció
 
 
 
Treballadors del grup Impresia Ibérica

Treballadors del grup Impresia Ibérica

Impresia Ibérica. empresa que a té com a principals actius Rotocayfo i Cayfosa ja està sotmesa oficialment al concurs de creditors d’extinció. Per tant, en pocs dies se sabrà el nom de l’administrador concursal. No obstant això, hi ha una bona notícia: hi ha grans possibilitats que la mesada corresponent a abril la rebin aviat els treballadors. Tot això es va informar en una assemblea general de treballadores i treballadors en la qual van parlar els responsables sindicals del grup.

Una de les conseqüències de la informació facilitada és que tots els operaris del grup estan en situació de permís remunerat. Això passa perquè les plantes de producció no tenen feina, segons explica Marisol Lobato, presidenta del comitè d’empresa de Cayfosa. A partir d’ara només hi haurà a les instal·lacions un grup compost per 6 treballadors durant els torns del matí i la tarda, mentre que s’ha suprimit el torn de nit. Aquests operaris, a més de fer-se càrrec de la seguretat i la integritat de les instal·lacions, assumiran alguna comanda que pugui arribar de manera puntual. Cal recordar que es van retirar de la planta els carretons elevadors, que estaven contractats amb leasing, cosa que va causar alarma entre els treballadors, perquè a l’interior de les plantes de producció hi ha moltes tones de paper que no es poden traginar.

Operaris de l'àrea d'arts gràfiques de la UGT. solidaris amb els seus companys de Rotocayfo i Cayfosa foto: UGT

Operaris de l’àrea d’arts gràfiques de la UGT. solidaris amb els seus companys de Rotocayfo i Cayfosa foto: UGT

L’assemblea va comptat en l’assessorament i el suport de lla comissió executiva de la Federació d’Indústria Construcció i Agro de la UGT i també amb responsables del sector d’arts gràfiques del sindicat.

En l’assemblea, tot i no concretar-ho, es va informar de la possibilitat que hi hagi ofertes per a dues de les set empreses del grup. Això, suposaria la subrogació del personal. Tanmateix el que cal ara és la realització d’inventari i la realització d’aquells béns que l’administració concursal decideixi. En tot cas la prioritat expressada és el pagament dels deutes que les empreses tenen amb els seus treballadors.

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*