El grup Impresia Ibérica, un dels principals del sector de les arts gràfiques, tanca definitivament i envia a l’atur els seus més de 600 operaris

El conglomerat d'empreses espanyol havia estat adquirit per un gegant europeu: Circle Média Group, propietat d'un fons d'inversió, ha efectuat altres tancaments en empreses del sector de la impressió a Europa

Tomeu Ferrer
 
 
 
Treballadors de Rotocayfo davant la porta de l'empresa

Assemblea de treballadors de Cayfosa davant la porta de l’empresa foto: UGT

El grup Impresia Ibérica, que té a Catalunya entre les seves empreses, firmes tan conegudes com Rotocayfo i Cayfosa, tanca les seves portes per falta d’ofertes per adquirir-lo. El 26 de juliol passat el jutge que gestionava el concurs de creditors, cosa que permet que els més de 600 treballadors i treballadores puguin iniciar el procés per inscriure’s al Servei d’Ocupació de Catalunya i es pguin acollir a cobrar el subsidi d’atur.

Tot i els intents de l’administrador judicial, durant el període obert per negociar el tancament, no s’ha arribat a cap oferta solvent per al conjunt d’empreses del grup Impresia a Espanya. Només, segons fonts laborals, es van produir demandes d’informació per a les empreses Cayfosa, de Santa Perpètua de la Mogoda i Altair, a Toledo.

Ara, s’obre un període de temps en el qual l’autorigat que gestiona el tancament de l’empresa, podrà rebre ofertes per adquirir la maquinària del conjunt d’empreses que formaven Impresia Ibérica. A  més, darrerament el propietari de les naus que el grup ocupava a Catalunya ha presentat una demanda segons la qual reclama el desallotjament de les naus industrials.

que actualment se’ns deuen 120 dies en concepte de nòmines, pagues extres i vacances; les quals si l’administrador concursal no pogués fer front, les abonarà Fons de Garantia Salarial (Fogasa) quan correspongui.

El grup Impresia Ibérica va començar a experimentar problemes en el pagament als seus treballadors a finals de l’any passat. Els deutes no es van limitar als treballadors, també els proveüidors van patir els impagaments, fet que fa suposar que instessin, entre altres mesures, la retirada de la maquinària que el grup d’impremta industrial tenia llogat.  Davant la situació de crisi els treballadors, que mai van deixar d’assistir a la feina ni d’ocupar-se de les comandes, van fer diverses concentracions reclamant una actuació empresarial o de l’administració, que mai es va donar.

Impresia Ibérica és el grup d’empreses a l’Estat espanyol de Circle Média Group, líder europeu en impressió de premsa, llibres, publicitat i catàlegs. D’Impresia Ibérica depenen 8 empreses, 6 de les quals a Santa Perpètua de Mogoda: Industria Cayfosa (enquadernació i impressió en pla) 196 treballadors; Rotocayfo (impressió rotativa) 95 treballadors; Cayfo y Asociados (personal d’oficina, comercials, gestors, manteniment i logística, de totes les empreses del Grup a Santa Perpètua) 100 treballadors; Directo Plancha (planxes postimpressió) 21 treballadors; Impresia Ibérica (administració i alta direcció) 35 treballadors; i Espacio y Punto (postimpressió i muntatge) 12 treballadors.

 

 

 

3 Comments en El grup Impresia Ibérica, un dels principals del sector de les arts gràfiques, tanca definitivament i envia a l’atur els seus més de 600 operaris

  1. Montse // 30/07/2019 en 8:11 // Respon

    No han tancat per manca de feina, ho han fet per que hi ha gent que s’embutxacat els cales, o els han fet desapareixer, com sempre sense pensar en tota la gent que es queda tirada i no tant sols això sense liquidacions ni indemnitzacions, gent amb tota la seva vida allà (20-30 anys), reduida a l’hora de sortir a una trista caixa d’efectes personals i per acabar a Fogasa, es trist i patetic, però algú fa res doncs no, cuatre cabrons amb un munt de diners, i moltes personas amb una certa edat, amb les seves families amb un futur molt incert.

  2. Xavier bonals // 30/07/2019 en 10:40 // Respon

    Companys ja us ho vaig avisar aguesiu tingut de plegar cuant ho vaig fer jo. I ara no us trobariau així amb una mà DEVANT i l.altre darrera

  3. Els de Printer van recuperar el sou que cobraven, amb efectes retroactius, no es van conformar a cobrar el que cobraven, aixo va enfonsar encara mes a l’empresa. Quina llastima. Molta sort.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*