El Govern no afronta les principals reclamacions pendents dels treballadors públics catalans

L'únic compromís acceptat afecta les dates de pagament de l'extra del 2012, sense assolir cap acord per a les del 2013 i 2014

Redacció
 
 
 
Els funcionaris concentrats a la plaça de Sant Jaume durant una protesta

Els funcionaris concentrats a la plaça de Sant Jaume durant una protesta

La Mesa General de la Funció Pública de Catalunya es va reunir sense assolir acords. Els treballadors del sector volien que en aquest àmbit es negociessin les partides dels pressupostos del 2017 que afecten aquest col·lectiu. En la banda positiva només la constatació que l’executiu pagarà de manera immediata el 20,7% de la paga extra del 2012 que es deu als empleats públics.
A grans trets això implica, que el Govern s’ha negat a concretar partides pressupostàries destinades a recuperar una part de les plantilles perdudes des del 2012, el Fons d’Acció Social, pagar el 100% en cas d’Incapacitat Laboral, pagar les indemnitzacions al personal interí a què obliga la justícia europea, així com garantir el dret dels docents més grans de 55 anys a tenir dues hores menys setmanals de jornada lectiva o el dels treballadors i treballadores de l’ICS a tenir els mateixos drets per malaltia que la resta de treballadors públics. Davant d’això, els sindicats han emplaçat l’administració a realitzar una nova reunió de la Mesa el dia 28 de novembre .
En relació amb la paga extra del 2012, l’executiu va confirmar a més del pagament anunciat, que suposa una despesa de 170 milions, un altre 35% de la paga s’abonarà durant el 2017, segons el previst també després d’una resolució del Parlament aprovada per unanimitat. No obstant això, per ara no hi ha cap compromís sobre les altres dues pagues suprimides el 2013 i el 2014, per a les quals el Govern es nega a planificar un calendari per a la seva devolució. El seu argument és que l’actual executiu no pot assumir compromisos més enllà de la legislatura, un principi que també aplica per rebutjar altres reivindicacions sindicals com la d’una planificació d’oferta d’ocupació pública.
Els sindicats presents a la mesa han indicat que malgrat tot reclamaran en la pròxima reunió compromisos concrets per al retorn de les dues pagues extres. Mentrestant han decidit que informaran els gairebé 200.000 empleats públics per si aquests decideixen iniciar mobilitzacions.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*