El govern central inicia els tràmits per fer possible la jubilació avançada dels policies locals

La reivindicació fa molt temps que es manté en un col·lectiu en el qual malgrat que molts dels seus integrants tenen una edat avançada, segons la llei han de seguir fent feines especialment penoses per no haver alternativa en una segona ocupació i la jubilació avançada.

Redacció
 
 
 
Una manifestació de policies locals recmanant jubilació avançada

Una manifestació de policies locals recmanant jubilació avançada

El Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social, ha donat ordre a l’inici d’aquests treballs que permetran ben aviat incloure als policies locals en la normativa de jubilació anticipada. Aquesta mesura afectarà un col·lectiu de més de 70.000 treballadors, segons ha comunicat l’agrupació de policies locals de CCOO de Catalunya.

El procediment per incloure els policies locals en l’esmentada possibilitat es basa en la normativa que permet la bestreta de l’edat mínima exigida per jubilar-se solament a col·lectius que desenvolupin activitats que siguin de naturalesa excepcionalment penosa, tòxica, perillosa o insalubre i acusin elevats índexs de mortalitat, a través de l’establiment de coeficients correctors.

Per a això, el RD 1698/2011, estableix el procediment general per establir coeficients reductors i anticipar, l’edat de jubilació en el sistema de Seguretat Social’ assenyala l’elaboració de l’estudi.

Així, la Direcció general d’Ordenació de la Seguretat Social analitzarà l’establiment d’aquests coeficients, mentre l’Institut Nacional de Seguretat i Higiene en el Treball i la Inspecció de Treball i Seguretat Social, ho faran sobre la sinistralitat en la tasca dels agents locals.

A Catalunya, tot i que alguns ajuntaments s’han negat a col·laborar en aquest projecte, no facilitant informació necessària, des de l’Agrupació de Policia de CCOO es vol agrair el treball a la majoria de corporacions locals, que sí que han col·laborat en el projecte de la Secretaria d’Estat de la Seguretat Social i de la Federació Espanyola de Municipis.

La Plataforma de Policies Locals i Autonòmics, formada per CCOO i les principals forces sindicals, representen a més del 95% dels efectius policials a escala estatal. Des de fa anys lluita per aconseguir aquesta reivindicació històrica per una qüestió de dignitat professional, que altres cossos policials ja tenen reconeguda.

Els policies tenen una mitjana d’edat molt alta, per la qual cosa des de fa anys ja se sol·licita al Govern que reguli un avançament en l’edat de pas a segona activitat o la situació de jubilació dels agents. Encara així, són molts els policies que es veuen obligats a seguir patrullant els carrers, davant la falta de llocs de segona activitat.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*