Principi d’acord a General Cable que redueix de 289 a 196 les baixes a la plantilla

El principi d'acord fixa el total de les baixes en 196. D'aquestes, 89 corresponen a Abrera, 96 a Manlleu, no hi haurà cap baixa a Montcada i Reixac, al contrari, rebrà 20 treballadors procedents d'Abrera i Manlleu, i 11 correspondran a Barcelona

Tomeu Ferrer
 
 
 
Assemblea de treballadors de General Cable a Abrera

Assemblea de treballadors de General Cable a Abrera

Els sindicats i la direcció del grup General Cable han arribat a un principi d’acord en relació amb l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) presentat per l’empresa. El pla preveia inicialment un total de 289 baixes entre el personal de les diverses factories que el grup té a Catalunya. Després de diverses reunions i quan el temps tocava a la seva fi s’ha aconseguit el pacte, que haurà de ser ratificat, o no per les assemblees de treballadors el 14 de juliol vinent, segons fonts sindicals.

En síntesi, el pacte implica una reducció important de les sortides de l’empresa. La proposta inicial de l’empresa era de 289 persones que haurien de sortir de l’empresa, corresponents a 138 de la planta de Manlleu. 123 d’Abrera, 14 de Montcada i 14 de les oficines de Barcelona.

Finalment, el principi d’acord fixa el total de les baixes en 196. D’aquestes, 89 corresponen a Abrera, 96 a Manlleu, no hi haurà cap baixa a Montcada i Reixac, al contrari, rebrà 20 treballadors procedents d’Abrera i Manlleu, i 11 correspondran a Barcelona, segons fonts d’UGT.

La negociació ha durat fins a quarts de cinc de la matinada, segons fonts de CCOO. A hores d’ara alguns detalls encara s’estan perfilant.

L’acord implica que es donarà prioritat a les baixes a la voluntarietat. En aquest sentit, els treballadors que es vulguin acollir al pla de jubilacions que s’ha previst tindran, segons UGT les condicions següents:

A les persones de 57 anys se’ls garantirà un pla de rendes equivalent al 77% del salari net fins als 63 anys.

Entre 58 i 59 anys el pla de rendes garanteix el 82% del salari net fins a la jubilació als 63 anys

Entre 60 i 62 anys, el salari garantit equivaldrà al 83% del salari net fins als 63 anys

Entre 63 i 63 anys s’abonaria una indemnització de 20 dies par any treballat, amb un topall de 12 mensualitats.

En tots aquests casos es garanteixen els 20 dies per any amb un límit de 12 mesos, indica UGT.

Si no hi ha prou voluntaris s’aplicaran sortides forçoses. En aquest cas l’acord fixa una indemnització equivalent a 45 dies per any treballat amb un topall de 40 mensualitats i un lineal de 6000 euros.

Finalment, el pacte fixa un període de dos anys en els quals si el grup amplia plantilla els treballadors afectats per les sortides tindrien garantida una nova contractació.

Un altre element fixat és la garantia que l’empresa no contractarà els serveis de les empreses de Treball Temporal durant també dos anys.

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*