El contactes entre Valeo i el comitè de Martorelles no avancen

La resposta empresarial a les reclamacions dels sindicats es consideren insuficients, cosa que, de no canviar duria a una situació d'enfrontament radical

Redacció
 
 
 
Treballadors de Valeo a les portes de la planta de Martorelles

Treballadors de Valeo a les portes de la planta de Martorelles

Els contactes entre la direcció de Valeo i el comitè d’empresa de la planta de Martorelles no avancen. La causa principal és la consideració que per part de la companyia no es garanteix la reindustrialització de la planta del Vallès, principal reivindicació dels treballadors i treballadores.

Les posicions entre treballadors i empresa s’allunyem més com més es concreten.

Les propostes sindicals va rebre una resposta considerada insuficient per part de la majoria del comitè d’empresa Així, la plataforma de la majoria del comitè d’empresa reclama que l’activitat a la fàbrica catalana es mantingui fins al desembre de 2017. Mentrestant s’hauria de treballador per garantir l’ocupació de tota la plantilla, que supera les 250 persones.

Pel que fa a les baixes, es reclamen prejubilacions a partir de 53 anys, amb un 85% del salari net.

El trasllat dels operaris a altres fàbriques de Valeo a Espanya comporti el cobrament de la indemnització neta actualment acordada i un contracte indefinit, amb una garantia d’almenys 5 anys per a l’operari i un acompanyant.

Si hi ha baixes, que siguin voluntàries amb la indemnització acordada a la que s’afegiria un lineal de 20.000 euros.

La resposta empresarial a totes aquestes reclamacions ha estat molt allunyada de les posicions sindicals tant en l’apartat d’indemnitzacions, prejubilacions i trasllats. Però especialment distanciada està la posició pel que fa al manteniment de l’activitat industrial mentre no es produeix la reindustrialització de la planta de Martorelles.

La conclusió de CCOO és que si no s’avança en els punts en debat “el conflicte prendrà un camí difícilment recondiduïble”.

 

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*