El Conseller de Treball anuncia que prioritzarà els col·lectius amb més dificultats per trobar feina

Chakir El Homrani ha presentat els eixos principals de les seves polítiques actives d'ocupació assegurant que unes 240.000 persones es podran beneficiar dels programes que impulsarà el departament. El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies ha assenyalat que el Servei d'Ocupació de Catalunya destinarà 331 milions d'euros «als col·lectius que pateixen la crisi», que són els joves, les dones, els més grans de 45 anys, els aturats de llarga durada i destinataris de la Renda Garantida de Ciutadania, i les persones amb discapacitat.

Redacció
 
 
 
El Consell de Treball Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani.

El Conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, acompanyat d’alts càrrecs del departament, en la presentació de les polítiques actives d’ocupació del SOC. Foto: Dpt. Treball

Treball destinarà 3331 milions d’euros a polítiques d’ocupació que beneficiaran unes 240.000 persones

El Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) gestionarà 331 milions  d’euros destinats a polítiques d’ocupació que «beneficiaran al voltant de 240.000 persones en situació d’atur». Això ho ha afirmat el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, en la presentació de les polítiques actives d’ocupació que el Departament implementa enguany, després de la reunió del Consell de Direcció d’aquest organisme. El Homrani estava acompanyat del secretari general del Departament, Josep Ginesta; i de la directora del SOC, Mercè Garau

El  conseller ha assenyalat que els tres eixos estratègics del SOC seran «l’orientació laboral de les persones en atur, la territorialització de les polítiques actives i la segmentació dels col·lectius més vulnerables són els tres eixos estratègics bàsics del SOC». Entre aquests El Homrani destaca  «els joves, les dones, els més grans de 45 anys, les persones en atur de llarga durada, les destinatàries de la Renda Garantida de Ciutadania; i les que presenten discapacitat». En definitiva, ha afegit, «els que pateixen la crisi i tenen més dificultats per trobar feina».

Mil euros mensuals per als beneficiaris de Treball i Formació

Una altra de les qüestions que el conseller ha posat en relleu és la pròrroga de l’acord perquè les persones en atur contractades en el marc del programa Treball i Formació cobrin, com a mínim, mil euros mensuals. Aquest pla està consensuat amb els sindicats UGT i CCOO, i les entitats municipalistes Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i Associació Catalana de Municipis (AMC) i està adreçat a les persones en atur que han exhaurit la prestació i/o el subsidi d’atur.

Actualment, al mercat de treball hi ha vacants de tot tipus: per llocs altament qualificats, per qualificacions mitjanes i per perfils sense qualificació. I en situació d’atur hi ha majoritàriament persones amb baixa qualificació, però també amb formació, «i la cobertura de totes aquestes vacants sovint és difícil», han explicat els responsables de Treball. Per aquest motiu, «la programació de les polítiques actives d’ocupació d’enguany incorpora canvis orientats a reduir aquesta situació, tot ajudant les persones a millorar el seu encaix amb les ofertes de feina i, alhora, ajudant les empreses i cercant el seu compromís per donar oportunitats a aquestes persones».

El plantejament del SOC serà destinar, dels 331 milions globals per a les polítiques actives d’ocupació, dedicar-ne 49,4 a l’orientació professional, amb 51.627 beneficiaris. A la qualificació professional es destinaran 142,7 milions, amb 141.725 usuaris. Altres conceptes són el foment de l’ocupació (87,5 milions per a  9.506 persones), promoció de l’ocupació i desenvolupament econòmic local (45,9 milions i 22.391 destinataris), foment a la mobilitat geogràfica (2,5 milions per a 836 receptors), i gestió de la col·locació en el mercat de treball (3 milions i 13.794 beneficiaris).

1 Comentari en El Conseller de Treball anuncia que prioritzarà els col·lectius amb més dificultats per trobar feina

  1. Menys Formacio estéril i mes treball, directa.neteja de boscos,carreteras,basura,rius,pintan baranes,etc..aixo es treballs no cursos que después no serveixem per res sense experiencia..apunte.vos aixo..

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*