La darrera proposta de Vodafone-Ono divideix els representants d’UGT i CCOO

L'oferta de l'empresa, que suposa una reducció de les sortides inicials de 1.300 a 1.090, ampliació de la voluntarietat i millora de les condicions econòmiques, satisfà UGT i no ho fa amb CCOO.

Redacció
 
 
 
Concentració reivindicativa dels treballadors de Vodafone-Ono a Barcelona

Concentració reivindicativa dels treballadors de Vodafone-Ono a Barcelona

Confusió després de la darrera oferta de Vodafone-Ono, que millora la proposta inicial. Segons UGT, el conflicte laboral  podria entrar en vies d’acord,. Aquesta organització veuria bé la darrera oferta feta per l’empresa en el procés de l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) que es negocia. No obstant això, CCOO es mostra contraria a la proposta i afirma, a més, que les assemblees de treballadors realitzades dimarts passat han donat suport a la seva posició contrària.

En la vuitena sessió negociadora de l’ERO que afecta l’empresa de telecomunicacions, la direcció ha presentat el que anomena una proposta final.

Segons UGT, el sindicat amb més presència al comitè, el pla de l’empresa suposa una reducció del nombre de sortides. Les xifres encara no s’han perfilat del tot, però en l’àmbit estatal les baixes rondarien les 1090, cosa que suposaria una reducció de 208 persones, segons Prudencio Colmenero, secretari del sector de comunicacions de la UGT. A Catalunya la reducció suposaria que de les 113 baixes inicials es passés a 102, sempre en xifres aproximades.

Altres punts en què s’han acostat les posicions fins a fer possible un acord serien els corresponents a Millora de les condicions econòmiques als dos plans proposats: prejubilacions i baixes incentivades, així com l’ampliació de l’edat a les citades prejubilacions. En tercer lloc s’ha ampliat el període de voluntarietat i el perímetre de treballadors i treballadores que podran adherir-se al programa de baixes. Finalment s’arbitraran mesures per harmonitzar les condicions laborals dels treballadors de les dues empreses ara en període de fusió.

CCOO no firma, però desconvoca la vaga

Segons Prudencio Colmenero el contingut concret de la proposta de l’empresa es considera acceptable per l’equip negociador de la UGT. També ho seria per als representants d’un altre dels sindicats amb presència tant a Vodafone com a Ono, la STC. Entre els dos sindicats tindrien en les dues empreses una representació que voltaria el 70%. Per a Colmenero, el sindicat hauria manifestat que no firmaria l’esmentat acord, però al mateix temps s’afegiria a les altres dues centrals en la desconvocatòria de la vaga que s’havia assenyalat per aquest dimecres, 30 de setembre.

En tot cas, els continguts concrets d’un possible acord haurien de ser ratificats pels afiliats dels sindicats. Per a UGT i STC en les respectives federacions de comunicacions i CCOO per les seccions sindicals tant d’ONO com de Vodafone.

A darrera hora del vespre Comissions Obreres ha fet públic un comunicat en el qual afirma que la majoria de les assemblees de treballadors de Vodafone i Ono s’han manifestat en contra de la proposta empresarial i que, per tant, el sindicat seguirà el que diguin els treballadors.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*