El comitè d’AJ Ruz convoca vagues d’un dia contra la intransigència de l’empresa

Els treballadors convoquen aturades d'un dia a la setmana després que les primeres quatre reunions amb l'empresa no produïssin cap avanç per la intenció de la direcció d'empitjorar les condicions laborals

Redacció
 
 
 
Manifestacio-treballadors-dAJ-Ruz

Manifestacio-treballadors-dAJ-Ruz

El conflicte que va viure l’empresa d’AJ Ruz segueix viu, tot i el que semblava acord que va desconvocar la vaga que va durar més de tres mesos.

El comitè d’empresa ha decidit tornar a convocar vaga, aquest cop no indefinida, sinó d’un dia a la setmana a partir del 4 d’abril. Ho fa, segons un comunicat, després que de les quatre primeres reunions amb l’empresa no n’hagi sorgit cap avanç significatiu. El comitè afirma que l’empresa exigeix que els treballadors cobrin menys pel mateix treball. Tampoc s’ha aconseguit avançar en la reclamació de control de les jornades de treball. Aquesta petició havia estat constatada davant l’autoriatt laboral, però la companyia “s’entossudeix a mantenir” la pràctica anterior, diu en comitè.

Els treballadors convoquen vaga davant la situació d’incertesa que viuen a lpempresa respectre al seu futur a mig i llarg terminis. En aquest sentit reclamen que l’empresa compleixi el què, davant l’autoritat laboral de Girona, es va comprometre a fer.

La vaga s’iniciarà el pròxim 4 d’abril de 2015 i es perllongarà els dissabtes de cada setmana de manera indefinida. L’horari en que es produirà l’aturada serà de 00.00 a 24.00 hores. A l’aturada estan convocats tots els treballadors i treballadores.

L’anterior vaga es va iniciar a causa de la intenció de la plantilla de presentar una candidatura a les eleccions sindicals. L’aturada va generar situacions molt dures, segons els treballadors. Durant 131 dies es van repetir moments de tensió entre treballadors i altres empleats emparentats amb la propietat. Davant la porta de l’empresa es va crear un campament on durant la protesta hi van passar molts ciutadans i treballadors de les comarques gironines .

Durant el conflicte van haver d’intervenir diversos cops les autoritats a causa de les denuncies. Tanmateix, t otes les resolucions dictades, administratives -Inspecció de Treball i Seguretat Social- i judicials -Jutjat Social de Girona, amb una sentència exemplar sobre Vulneració del Dret de Vaga per part empresarial-, van jugar en contra de l’actitud i els interessos de la direcció de l’empresa. En aquest sentit, el darrer aspecte que va evitar l’acord i va allargar la situació de tensió era la intenció de la companyia a de fer responsables de les resolucions judicials als representants de la part social.

L’empresa AJ Ruz treballa per a diferents ajuntaments i entitats supramunicipals, fent recollida e selectiva i viària, així com gestionant deixalleries. Entre d’altres opera en municipis com La Bisbal, Sils, Vidreres, Salt, Cassà , Palamós, Celrà, Begur, Regencós, Pals, Fontanilles, Gualta, Serra Daró, Ullastret, Palau Sator, Torrent, Mont-ras, Vall-llobrega, Corçà, La Pera, Rupià, Foixà, Parlavà, Ultramort, Verges, Colomers, Vilopriu, Garrigoles, Albons, La Tallada, Bellcaire, Ullà, Jafre, o Riells i Viabrea.

Bona part de les contractes, segons el sindicat, s’han obtingut gràcies les ofertes desmesuradament baixes, que presenten als concursos públics, basades en una reducció de costos vinculada als baixos salaris que paguen,  més que a millores fruit d’inversions.

 

 

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*