El BBVA apuja fins a 2000 les baixes que pretén aplicar a Catalunya Caixa

L’entitat bancària planeja reduir 650 ocupats dels serveis centrals i la resta fins a la xifra total de la xarxa d’oficines

Redacció
 
 
 
Manifestació treballadors de Catalunya Caixa durant la negociació de l'anterior ERO

Manifestació treballadors de Catalunya Caixa durant la negociació de l’anterior ERO

La direcció del grup BBVA ha comunicat a la representació dels treballadors de Catalunya Caixa l’augment del nombre de baixes a aplicar en l’entitat catalana. Si quan a l’abril el que era llavors conseller delegat del grup bancari va fixar en 1.700 el nombre total de persones que haurien de plegar, ara aquesta xifra s’ha apujat fins als 2000 treballadors, segons fonts laborals. Una i altra xifres superen de molt les primeres de què es va informar en adquirir el banc l’entitat catalana.

Segons ha comunicat als sindicats, el BBVA pensa tancar 400 oficines de Catalunya Caixa. Pel que fa als treballadors que hauran de sortir de l’empresa, la direcció del grup ha esmentat 650 que correspondrien a persones que treballen als serveis centrals de l’antiga caixa,cosa que pot fer pensar en la difícil continuïtat de la marca. La resta, 1.350 procedirien de la xarxa d’oficines.

Un cop fixat l’abast de la retallada de personal, la direcció del BBVA s’ha afanyat a assegurar la seva voluntat en el sentit que les sortides de l’empresa es facin amb “la màxima voluntarietat” .Això pot suposar que s’apliquin prejubilacions, baixes incentivades i trasllats a altres empreses dins del grup.

Els sindicats han plantejat a la taula de negociacions la seva posició negativa a les pretensions de la companyia. Una cosa que els treballadors veuen amb especial negativitat és que totes les baixes es vulguin fer exclusivament a Catalunya Caixa i no en la resta del grup BBVA. Recordar que la necessitat de la reducció de part de la plantilla es va justificar per la concurrència de les xarxes d’oficines a Catalunya de l’antiga caixa i del banc.

Sigui com sigui, dimecres vinent es realitzarà la primera reunió formal de l’ERO. Tal com marca la llei un cop obert el termini oficial, hi ha un mes per negociar i si no hi ha acord decidirà l’autoritat judicial.

1 Comentari en El BBVA apuja fins a 2000 les baixes que pretén aplicar a Catalunya Caixa

 1. Jordi Gil // 11/06/2015 en 9:30 // Respon

  Si el Francisco González Rodríguez President de BBVA per evitar donar les comptes a un client es capaç de coaccionar mentin als jutjats demanat falsament 6+6 anys de presó pel client.
  No podrà ell regular dins la seva empresa el seu personal? O es que aquestes 2000 persones ara diran que no coneixien com funciona el poder del sistema bancari i la incompatibilitat del Banc de España.?

  Sembla que el seu poder econòmic va mes enllà de la llei, oi Sr. Miguel Angel Gimeno Jubero, President del Tribunal Superior de Justícia de Calalunya.?TSJC Presidència
  OAC-ref:52/2015

  Jordi Gil
  Si algú se sent al·ludit pot posar-se en contacta al email: jgcinfo7@gmail.com

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*