El bloqueig en la negociació del conveni del tèxtil anuncia una campanya de protestes

CCOO i UGT acusen la patronal del sector de rebutjar sistemàticament les reivindicacions laborals dels treballadors sense oferir alternatives. Els punts fonamentals són la revisió salarial, l'adequació de la jornada i les polítiques d'igualtat.

Redacció
 
 
 

Els sindicats CCOO i UGT anuncien mobilitzacions en el sector del tèxtil i la confecció «si la patronal persisteix a boicotejar els punts nuclears de la plataforma sindical, sense arguments i sense contrapropostes», segons afirmen en una nota feta pública ahir. Els eixos de les reivindicacions són l’augment salarial, l’adequació de la jornada de treball i les polítiques d’igualtat.

La convocatòria de protestes va ser decidida ahir en una assemblea de representants sindicals del sector i de moment començaran amb la realització d’assemblees en els centres de treball per explicar la situació del conveni i les causes a les quals els sindicats atribueixen la paràlisi de la negociació. Fonts de CCOO i UGT expliquen que «en un escenari econòmic a l’alça, no s’entenen les pretensions de la patronal, que se centren exclusivament a anul·lar les reivindicacions dels treballadors, sense cap més objectiu que perpetuar la precarietat instal·lada en el sector, i amb la negativa sistemàtica a la possibilitat de fer un repartiment més just dels beneficis que, des de fa mesos, s’estan produint a les empreses».

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*