El BBVA rebaixa de 2.000 a 1.540 les baixes a Catalunya Caixa

Fonts sindicals valoren la reducció però creuen que encara és una reducció de personal excessiva, més si es té en compte que és la tercera reestructuració que afecta a l'entitat catalana.

Redacció
 
 
 
Manifestació treballadors de Catalunya Caixa durant la negociació de l'anterior ERO

Manifestació treballadors de Catalunya Caixa durant la negociació de l’anterior ERO

El grup BBVA ha fet un lleuger moviment respecte al pla de reestructuració de Catalunya Caixa. Ho va comunicar en la reunió mantinguda dimecres passat. Inicialment havia establer en 2000 el nombre de baixes a l’antiga caixa catalana. La nova proposta suposa deixar la plantilla en 1.540 persones, segons han informat fonts sindicals.

El canvi, després d’un mes de contactes informals, sorgeix de la reestructuració dibuixada per la societat. Per una banda ha rebaixat en 100 persones la xifra inicial de baixes. En segon lloc la direcció del BBVA ha proposat buscar mecanismes per recol·locar els 300 operaris que Catalunya Caixa té fora del Principat. Això és faria buscant recol·locar aquestes persones en oficines d’altres entitats del grup. Un altre mecanisme seria explorar la recuperació d’altres 60 treballadors que en el seu moment es van traslladar a Catalunya a conseqüència de reestructuracions anteriors procedents d’altres indrets de l’Estat.

Els responsables sindicals han valorat positivament el gest, però entenen que encara és una reestructuració molt dràstica, ja que supera les 1.500 persones i aquesta reestructuració se suma a les dues que anteriorment ha patit la plantilla.

El procés de reestructuració de Catalunya Caixa tot just acaba de començar. Fruit de la normativa interna de l’entitat, qualsevol canvi significatiu en aspectes con una reducció de personal han de debatre’s almenys un mes abans d’iniciar la tramitació formal de l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO). Per tant, si no hi ha canvis importants el procés de reducció de personal de Catalunya Caixa podria estar enllestit a principis de setembre com va insinuar el BBVA a l’inici de la negociació.

Tot i que la

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*