Dilluns, 4 de maig, primera jornada de vaga de la plantilla de Correus a tot l’estat

La inexistència d'una negociació que garanteixi el futur del servei i la reducció d'efectius, perquè no es reposen les baixes han provocat la resposta sindical

Redacció
 
 
 
Un usuari observa una oficina de correus a Reus durant una vaga foto: Reus Digital

Un usuari observa una oficina de correus a Reus durant una vaga foto: Reus Digital

Finalment, no hi ha hagut negociació entre l’administració i els sindicats majoritaris a correus. Per tant, aquest dilluns, 4 de maig els ciutadans poden viure la primera de les jornades del que pot esdevenir un llarg conflicte.

CCOO, sindicat majoritari a Correos, junt amb UGT, CSIF i Sindicato Libre, han convocat onze jornades d’aturades i vagues generals a tot l’Estat el 30 d’abril i el 4, 14, 15, 18, 19, 20, 21, 22, 23 i 24 de maig pel bloqueig de més d’un any i mig del Conveni Col·lectiu per part dels responsables polítics d’Hisenda, SEPI i Correos, i contra la seva proposta de seguir retallant ocupació, segons indica el sindicat en un comunicat.

Mentre la negociació de la regulació laboral està bloquejada des de fa mesos, Correus està aplicant la major retallada de la seva història, amortitzant llocs de treball i reduint la contractació. En els darrers cinc anys s’han suprimit 15.500 llocs en l’operador públic postal, 11.000 en la legislatura actual.

La reducció de personal dels últims anys. Només a Barcelona la plantilla s’ha rebaixat en un miler de persones per la via d’amortització dels llocs de treball a mesura que es jubilaven els titulars.

Però el malestar no es limita als treballadors estables de correus. Ja fa unes setmanes es va produir una altra concentració a Barcelona, aquest cop de treballadors fixos discontinus., uns170, que van entrar al cos de correus l’any 2006 després d’aprovar un examen específic de fix discontinu. En aquell moment, segons Rubén Valdés, delegat d’UGT a Correus, «els hi van prometre que entrarien definitivament a Correus tan aviat com es convoquessin concursos de trasllats dels treballadors de la corporació. «Però des de fa 9 anys no s’han convocat prou places per a absorbir els operaris d’aquest grup a la província de Barcelona», assegura el representant sindical.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*