El primer dia de la vaga dels examinadors de la DGT obté a Catalunya un seguiment del 97%

El sindicat UGT calcula que per cada jornada d’aturada deixen de fer-se més de 1400 exàmens de conduir només al Principat

Redacció
 
 
 
La protesta dels examinadors es fa en el conjunt d'Espanya

La protesta dels examinadors es fa en el conjunt d’Espanya

El seguiment de la vaga dels examinadors de Transit és tot un èxit, segons informa UGT de Catalunya. En concret al Principat la incidència és del 97%. És a dir, en la primera jornada de les 20 de vaga convocades per aquest col·lectiu, només han anat a treballar tres de les 112 persones que podrien fer-ho.

A Catalunya hi ha 112 examinadors i examinadores que realitzen 13 exàmens cadascun cada dia. Això suposa que cada dia de vaga s’anul·laran 1.456 proves, que poden arribar, en 20 dies de vaga, a un total de 29.120 a Catalunya.

Els examinadors han convocat per reivindicar una pujada del complement específic acordat entre la Direcció General de Trànsit (DGT) i els sindicats fa deu anys. La majoria dels col·lectius de la DGT van veure augmentat el seu complement, però això no va ocórrer amb els examinadors i les examinadores.

Resta de jornades de vaga

La resta de vagues estan convocades per als dies 19, 20, 21, 26, 27 i 28 de juny, i 3, 4, 5, 10, 11, 12, 17, 18, 19, 24, 25, 26 i 31 de juliol, segons el sindicat.

A més de la reclamació genèrica, els examinadors tenen reivindicacions específiques. Així, les condicions laborals i econòmiques deplorables que pateix el col•lectiu, que no reconeixen la important tasca que desenvolupen per la seguretat vial de tota la ciutadania. En aquest sentit, cal destacar que les càrregues de treball a Catalunya són superiors a la resta de l’Estat. Cal dir que en el conjunt estatal també hi ha convocats 20 dies d’aturades per part del conjunt de sindicats i associacions que representen els treballadors que fan els exàmens. En aquest sentit, les primeres notícies que arriben indiquen que el seguiment és també molt alt.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*