La DGT es nega a negociar amb els examinadors per la tensió causada per la vaga

En una reunió celebrada a Madrid el responsable de Trànsit va dir que és Hisenda qui no accepta pagar el complement que es deu als treballadors des de fa una dècada

Redacció
 
 
 
La protesta dels examinadors es fa en el conjunt d'Espanya

La protesta dels examinadors es fa en el conjunt d’Espanya

La segona jornada de la vaga convocada pels examinadors de la Direcció General de Trànsit (DGT) ha tingut un seguiment del 92%, segons UGT de Catalunya. Si es té en compte que per cada dia de vaga es deixen de fer 1.456 exàmens, han quedat sense poder realitzar aquesta prova 4.368 persones només a Catalunya, i s’ha de tenir en compte que la protesta té abast estatal.

Els treballadors reclamen, des de fa deu anys, un complement salarial específic signat amb els sindicats i que es va aplicar a la majoria dels col·lectius de la plantilla de la DGT però no als examinadors i les examinadores.

Precisament dimarts, 20 de juny, es va produir un encontre a Madrid entre els representants dels treballadors i treballadores i el secretari general de la DGT, Cristóbal Cremades. Segons fonts de la UGT, el directiu oficial, tot i la vaga que està en marxa, no va fer cap proposta en la línia de pagar el complement salarial que reclamen les treballadores i treballadors. Va argumentar que qui té la responsabilitat de pagar és el ministeri d’Hisenda i que amb la tensió de les aturades no pot negociar.

Vella reclamació

Els examinadors i examinadores recorden que fa deu anys que reclamen el complement i que fins ara han evitat que les seves protestes afectessin els usuaris. També recorden que en una conversa amb el director de la DGT, Gregorio Serrano, aquest va reconèixer que hi ha recursos suficients per pagar el complement compromès, però que no hi ha cap voluntat política per a fer-ho.

Davant la situació de cul de sac que es dóna en el conflicte, les aturades dels examinadors seguiran els dies 26, 27 i 28 de juny, i 3, 4, 5, 10, 11, 12, 17, 18, 19, 24, 25, 26 i 31 de juliol. A Catalunya en 20 dies de vaga es poden arribar a suspendre més de 29.000 exàmens, segons expliquen els treballadors d’aquest servei.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*