Detenen i després alliberen Ermengol Gassiot, secretari general de la CGT de Catalunya pel cas #som27imes

El líder sindical s'ha negat a comparèixer per declarar en el cas, com han fet la majoria dels encausats en el procés que s'ha obert per la tancada al rectorat de la UAB del 2013

Tomeu Ferrer
 
 
 
Roda de premsa de CGT sobre els miners de Súria i Sallent foto: Tomeu Ferrer

Roda de premsa de CGT, amb Ermengol Gassiot a l’esquerra, en solidaritat amb els miners de Súria i Sallent, foto: Tomeu Ferrer

El secretari general de la CGT de Catalunya, Ermengol Gassiot, ha estat detingut en el marc de les diligències que es realitzen en relació amb el procés per la tancada que es  va desenvolupar al rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) el 2013. En aquest cas es demanen penes de presó d’entre 10 i 14 anys a 27 persones, la majoria estudiants, però també a Gassiot, que és professor, i a un treballador del Personal d’Administració i Serveis de l’esmentada universitat. Després de passar gairebé tot el dia a comissaria Ermengol i Barbara, la segona detinguda, van ser traslladats a la Ciutat de la Justícia on van ser alliberats.

Com ha passat amb altres inculpats, Gassiot es va negar a anar a declarar en un tràmit previ a la comunicació de l’obertura del judici oral per aquest cas. Precisament en no presentar-se a complimentar el tràmit, el jutjat va declarar al secretari general en cerca i captura dijous passat. No obstant això, el sindicalista ha seguit fent la seva vida habitual, treballant i participant en activitats sindicals i polítiques, fins que ha estat detingut. Junt amb Gassiot es va detenir una segona inculpada, de nom Bàrbara.

Els dos detinguts es van trobar, segons fonts dels grups de suport de #som27imes, a la comissaria dels Mossos de les Corts. Al davant un grup de persones  van mostrar durant tota la tarda la seva solidaritat esperant l’alliberament dels dos detinguts.

En les detencions practicades abans de la corresponent  a Ermengol Gassiot, la majoria dels afectats s’han negat a declarar. Només ho va fer, perquè té una altra estratègia, Jordi Gassiot, encausat en el mateix procés per haver participat en la roda de premsa en què s’explicava els motius de la tancada al rectorat.

En conjunt la fiscalia demana per als 27 encausats més de 300 anys de presó i una multa pels presumptes danys i perjudicis produïts durant l’acció en defensa de la universitat pública contra les retallades que es van aplicar per part de la Generalitat. La primera xifra demanada per l’acusació ascendia a 380.000 euros, que ha estat rebaixada a poc més d’11.000 euros perquè la Universitat només ha justificat aquesta quantitat.

 

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*