Despatxen un terç de la plantilla perquè «no tenim temps ni diners per fer un ERO», segons l’argument esgrimit al comitè

Gironès Industrial Internacional (GIISA) ha acomiadat 27 treballadors –més d'una tercera part dels 72 que hi ha en plantilla– a través d'acomiadaments objectius, de manera individualitzada i sense posar a disposició de les persones afectades –entre les quals hi ha quatre dels cinc membres del comitè– la corresponent indemnització.

Redacció
 
 
 

El pròxim 17 de maig, els treballadors de Gironès Industrial Internacional (GIISA) iniciaran una vaga indefinida contra l’acomiadament de 27 treballadors i per la incertesa que aquesta decisió suposa per al futur de l’empresa. El 10 de maig passat hi havia una reunió prevista entre els directius i el comitè d’empresa però els seus membres es van trobar amb la sorpresa que en lloc de dades sobre la situació de la societat hi havia 27 cartes de rescissió de relació laboral al·legant causes objectives i sense que les acompanyés cap liquidació d’indemnització.

GIISA és una indústria d’arts gràfiques, que es dedica a la impressió de contes infantils, de cromos, de bosses publicitàries, de sobres, catàlegs, articles per a editorials… Feia temps que ja tenia problemes i fins i tot havia executat dos Expedients de regulació d’ocupació (ERO), segons ha explicat Dolores Vargas, presidenta del comitè d’empresa per CCOO i una de les sindicalistes acomiadades. El comitè denuncia que la decisió de l’empresa «suposa una vulneració de la legalitat i un atac als drets sindicals» dels representants legals dels treballadors.

Per poder fer legalment aquests acomiadaments, l’empresa hauria hagut de presentar un nou ERO. Quan el comitè li va preguntar per què no ho havia fet, la resposta va ser, segons Vargas, «que no tenim diners ni temps per fer-ho», traslladant la resolució de l’afer al que dictaminin els tribunals del social. És previst que demà dimecres hi hagi una reunió de mediació amb les autoritats laborals per intentar resoldre el conflicte sense haver d’arribar a la vaga. Vargas assenyala que fa una setmana «vam anar a una reunió esperant solucions i ens vam trobar una carta en la qual ens despatxaven i sense ni un trist xec que l’acompanyés».

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*