Desenes de concentracions i aturades de 15 minuts arreu del país contra les agressions a treballadores de Serveis Socials

L’espurna que ha encès la protesta ha estat l’atac patit per una treballadora del Tercer Sector a Salt

Redacció
 
 
 
Les treballadores de Serveis Socials de Badalona fa temps que es queixen d'abandó per part de l'ajuntament foto CCOO

Les treballadores de Serveis Socials de Badalona fa temps que es queixen d’abandó per part de l’ajuntament foto CCOO

Desenes de concentracions de treballadores i treballadors dels Serveis Socials d’arreu de Catalunya s’han realitzat com a mostra de rebuig a l’agressió patida per una dona, una treballadora del Tercer Sector a Salt, que estava contractada pel Consorci de Benestar Social del Gironès. Amb aquest acte s’ha volgut cridar l’atenció de la societat contra les agressions que pateixen les persones que treballen en serveis socials.

La protesta, que va començar impulsada pels sindicats majoritaris, ha agafat una forta empenta perquè s’hi ha sumat també organitzacions del tercer sector, ONG i associacions de dones.

Amb l’acció, les persones concentrades davant de les portes dels ajuntaments, consells comarcals, diputacions i altres organismes, han denunciat  la situació de precarietat que es viu al sector de l’atenció social. Als treballadors se’ls atribueixen responsabilitats que no els corresponen en bé de polítiques improvisades i poc efectives, cosa que se suma a la manca de recursos necessaris per donar respostes a les necessitats socials. Tot plegat fa que els insults i les desqualificacions als treballadors d’aquest sector s’hagin multiplicat, afirmen. En aquest sentit, els treballadors afirmen que cada cop són més habituals i gairebé s’han normalitzat les desqualificacions.

Especial significació ha tingut la concentració que s’ha fet a Girona, davant dels Serveis Territorials de la Generalitat (edifici de Santa Caterina).

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*