Desconvoquen la vaga del Metro de Barcelona anunciada per a la Mercè

L'empresa comunica que el transport públic subterrani funcionarà durant el pròxim cap de setmana durant 91 hores ininterrompudes

Redacció
 
 
 

L’assemblea de treballadors de Metro de Barcelona ha decidit en la seva reunió de dijous, desconvocar la vaga que s’havia anunciat per divendres, dissabte, diumenge i dilluns, coincidint amb el cap de setmana llarg de la Mercè, patronal de la capital de Catalunya.

Les aturades estaven previstes el divendres de 7.00 a 9.00 i de 19.00 a 22.30 hores; el dissabte i el diumenge de 11.00 a 13.00 i de 19.00 a 22.30 hores, i el dilluns de les 10.19 a les 12.19, de les 17.44 a les 19.44 i de les 22.50 a les 00.50.

La desconvocatòria de les aturades ha estat comunicada per fonts sindicals i també per l’empresa TMB . Per tant, després d’aclarir-se la protesta laboral, , el servei serà normal aquests quatre dies i el metro funcionarà les 91 hores que van del matí de demà divendres a la mitjanit de dilluns amb les freqüències programades, inclosos els reforços amb motiu de les Festes de la Mercè i el Dia Sense Cotxes.

Els reforços consisteixen en més trens en circulació, més personal d’atenció al públic, seguretat i neteja durant determinades hores del dia en aquelles línies i estacions de la xarxa que, en funció dels actes programats en els diferents escenaris de la ciutat, tinguin una més gran afluència d’usuaris.

La vaga l’havien convocat alguns dels sindicats presents al comitè d’empresa en considerar  que TMB no ha complert amb la reducció de jornada, no ha convocat les comissions de lactàncies, no presenta els canvis organitzatius a la plantilla i contracta temporalment quan en el darrer conveni s’indica que això no es faria.

Abans de l’aturada s’han celebrat diverses reunions entre el  comitè de vaga i l’empresa sense aconseguir un acord. De totes maneres, no hi havia un gran consens entre els treballadors a favor de l’aturada, cosa que va fer que CGT, el sindicat que té més representació a l’empresa es desvinculés de la convocatòria.

Algunes veus amb presència a l’empresa vinculaven l’anunci de vaga i la seva desconvocatòria final al fet que les eleccions entre els treballadors estan previstes per l’any vinent i cada força sindical vol marcar la seva posició cara al futur.

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*