Desconvocades les vagues a Renfe després del compromís de l’empresa a negociar un augment de personal

Vot de confiança de la UGT a la nova direcció de la companyia que s'ha compromès amb el comitè a afrontar una negociació sobre aquesta qüestió al setembre, després de les vacances.

Redacció
 
 
 

La Unió General de Treballadors (UGT) ha desconvocat les dues vagues a Renfe que havia presentat per denunciar la manca de voluntat de l’empresa a negociar un augment de personal. Les aturades estaven anunciades, per una banda al servei d’alta velocitat i llarga distància i, per l’altra, a Rodalies i mitja distància. El motiu de la protesta era reclamar un augment de personal, ja que per aquesta raó, segons el sindicat, s’estaven produint molts problemes de seguretat que afecten tant els passatgers com la qualitat del servei en general.

Les dues vagues s’havien d’haver realitzat a la porta de les vacances, els dies 26 i 31 de juliol i 1, 3 i 10 d’agost. Una reunió celebrada ahir dijous a Madrid entre el comitè de vaga i els nous responsables de la companyia va permetre suspendre les vagues «com a mesura de bona voluntat», segons fonts sindicals. Els mateixos portaveus han afegit que «el conflicte queda obert pendent del resultat de les negociacions que es reprendran el mes de setembre per solucionar el greu problema de personal a Catalunya i tancar un acord la primera quinzena d’octubre.»

El Sindicat Ferroviari de la UGT de Catalunya assenyala finalment que «fa un vot de confiança a la nova Direcció del Grup Renfe per resoldre el problema endèmic de falta de personal a Catalunya» i s’emplaça a la reunió prevista al setembre, «també per minimitzar els inconvenients que la convocatòria produiria als usuaris».

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*