Desconvocada la vaga als serveis de terra dels aeroports prevista pels dies 21 i 24 d’abril

L'aturada havia estat demanada després que la patronal del sector de 'handling' dels aeroports hagi retirat el punt que afectava negativament els treballadors afectats per subrogacions

Redacció
 
 
 
Cues a l'Aeroport del Prat, foto Eldiario.es

Cues a l’Aeroport del Prat, foto Eldiario.es

ASEATA i el comitè de vaga format per UGT i USO, han arribat a un pacte que desconvoca la vaga del sector de handling prevista per als pròxims dies 21 i 24 d’abril en els aeroports espanyols.

Segons la UGT, l’acord ha estat possible perquè la patronal ha cedit en les seves pretensions i ha acceptat la proposta dels sindicats convocants de retirar de la taula de negociació la clàusula, que condemnava a milers de treballadors i treballadores subrogades a no poder solucionar la seva situació.

Això, denuncien, ocasionava una pèrdua en les condicions econòmiques dels treballadors i treballadores d’entre un 10% i un 30%. Una cosa que per al sindicat de tradició socialista, d’UGT consideren “inacceptable”.

A partir d’aquest moment les parts en conflicte tornen a la Comissió Negociadora sense més condicionants que els acordats abans de l’última reunió, moment en què es van trencar les negociacions. Després d’aquesta ruptura UGT i USO van decidir convocar la vaga en el sector.

“En els pròxims dies ha de quedar convocada la mesa de negociació col·lectiva i és desig d’UGT acabar, d’una vegada per totes, amb la negociació d’un conveni que porta massa temps obert”, ha valorat el sindicat.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*