Denuncien l’acomiadament d’un guarda forestal de la Diputació per ser reivindicatiu

CCOO considera que s'ha represaliat el treballador vinculat a la institució des de fa 8 anys "perquè és un noi que reclama massa els seus drets", afirma l'empresa

Tomeu Ferrer
 
 
 
Concentració de suport a la readmissió del guarda a l'Escola del Treball

Concentració de suport a la readmissió del guarda a l’Escola del Treball

La pau social que habitualment ha regnat a la Diputació de Barcelona amenaça d’acabar-se. El que els sindicats consideren un cas clar de repressió laboral seria el causant. Segons la secció sindical de CCOO a la Diputació de Barcelona, un jove guarda forestal del consorci del part de Fox i ha estat acomiadat “per defensar els seus drets laborals”.

L’espurna que ha encès el foc és que després de guanyar una plaça com a guarda forestal laboral al consorci del Foix, aquest treballador ha estat acomiadat amb l’explicació oficial que no havia passat el període de prova.

Un informe intern parla de prevaricació

Els companys de Marc s’han solidaritzat amb ell. Segons el sindicat, la decisió de la direcció de l’ens provincial es basava en un informe intern en el qual s’afirmava que aquest treballador hauria efectuat prevaricació.

Segons expliquen els sindicalistes, quan al Marc se li va comunicar que no havia superat el període de prova, se li va dir que “és un noi que reclama massa els seus drets”, segons una carta enviada pel sindicat al diputat responsable del consorci del parc on treballava el guarda, Jesús Calderé.

De fet, abans de guanyar la plaça al concurs, el Marc havia treballat des de 2008 com a guàrdia forestal al Parc del Garraf, en una modalitat que a la diputació és coneix com a Cangur, que suposava treballar els caps de setmana i un dia entre setmana, 24 hores en total, a més de tots els festius. Aquesta era una plaça d’interí. La nova feina era a jornada completa i el seu caràcter era de personal laboral.

De fet, expliquen al sindicat, quan el guarda forestal va demanar els motius del seu acomiadament es van referir no només al període de prova de dos mesos sinó a les reclamacions que havia fet quan operava al parc del Garraf.

Fonts de CCOO remarquen que la situació d’aquest treballador, que va marxar de la primera feina voluntàriament per presentar-se al lloc de guarda laboral és delicada econòmicament. En aquest sentit es queixen d’una segona situació discriminatòria. En quedar sense feina el Marc presentat una instància a la Diputació per tal d’entrar a la borsa de treball. En aquest sentit, el sindicat té constància que s’ha cridat a personal que es troba per sota d’ell segons l’ordre de prelació de la borsa.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*