La I-CSC convoca vaga general a Catalunya el 8 de novembre contra la precarietat i la fugida d’empreses

Els responsables del sindicat desvinculen la protesta dels últims esdeveniments polítics perquè "les vagues polítiques estan prohibides", afirmen

Tomeu Ferrer
 
 
 
Roda de premsa vaga general_I-CSC Foto: Tomeu Ferrer

Roda de premsa vaga general_I-CSC Foto: Tomeu Ferrer

La Confederació Sindical de Catalunya (Intersindical-CSC), de tendència independentista, ha convocat vaga general a Catalunya el dimecres, 8 de novembre, de la setmana vinent, segons ha anunciat en una nodrida roda de premsa a Barcelona.
La vaga general s’ha sol·licitat per diversos motius. Carles Sastre, secretari general de Ia_I-CSC, ha explicat les raons per les quals s’ha demanat permís per a la vaga. “En primer lloc convoquem per la reducció de drets laborals i socials. El segon argument té a veure amb la precarietat laboral. La tercera és contra una sortida de la crisi que no sigui sols una cronificació de la situació actual. Finalment, s’ha sol·licitat realitzar vaga general a Catalunya contra l’aplicació del Reial Decret Llei 15 2017, que facilita el trasllat de les seus de les empreses de Catalunya fora del territori català, que perjudica greument l’ocupació”.
Marc Sallas ha desvinculat la convocatòria de la vaga dels fets polítics que es donen a Catalunya, afirmant que la llei prohibeix les vagues per motius polítics.
La comunicació de vaga general a Catalunya es produeix després que dijous passat la jutge de l’audiència Nacional, Carmen Lamela, empresonés el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras i set consellers del mateix organisme.
Tot i que els responsables del sindicat han desvinculat la convocatòria de vaga dels fets polítics que es donen a Catalunya. El vicepresident de l’Assemblea Nacional de, Catalunya, Agustí Alcoberro, ja va demanar dijous a la concentració d’aquesta organització al Parlament de Catalunya, la reedició d’un “atur de país”, per obtenir la llibertat dels presos polítics de les entitats cíviques i també del Govern.
La Intersindical-CSC va ser una de les organitzacions que el 3 d’octubre va convocar vaga general a Catalunya, al costat de CGT i altres sindicats minoritaris. De manera paral·lela, La Taula per la Democràcia, on estan integrades CCOO i UGT, al costat de gairebé 70 organitzacions cíviques, va convocar una “aturada de país” contra la repressió.
Per la seva banda, Marc Sallas, responsable d’acció sindical d’I-CSC ha afirmat que el sindicat està pendent de reunions amb altres forces sindicals per intentar que se sumin a l’aturada general.
I-CSC ha creat també un web que intentarà organitzar els treballadors de les administracions públiques amb el lema del 155 a la República, que pretén organitzar els treballadors per oposar-se a l’aplicació de l’article aprovat pel Senat.

Denuncia de Foment

Just després d’anunciar-se la convocatòria de vaga, la patronal Foment del Treball ha emès un comunicat en el que anuncia que ha presentat una denuncia davant del Tribunal Superior de de Justícia de Catalunya (TSJC) perquè no autoritzi la mobilització obrera. Segons l’anunci fet per l’organització empresarial, la raó és que considera que la vaga té motivació política “com la tenien les dues convocatòries anteriors” assegura. Per això demana que es prohibeixi l’exercici del dret de vaga i que el tribunal imposi mesures cautelars per evitar que es faci la mobilització i causi prejudicis a les empreses afiliades a la gran patronal espanyola.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*