CSA Windows i CSA Automotive, del Grup Castellón de Ripollet, aturen el tancament de les plantes

Les dues societats s'avenen a negociar ara un pla de viabilitat que implica mantenir l'activitat a la ciutat i si en resulten baixes aplicar les mesures el menys traumàtiques possible

Redacció
 
 
 
Treballadors de diverses empreses en crisi es van mobilitzar a Barcelona el passat 9 de setembre

Treballadors de diverses empreses en crisi es van mobilitzar a Barcelona el passat 9 de setembre

Les direccions de les empreses CSA Windows Regulator Barcelona i CSA Automotive Barcelona, que el grup Castellón, amb plantes a Ripollet, han anunciat que aturen la seva decisió de tancament de les dues factories, cosa que posava en perill 210 llocs de treball, segons ha comunicat la Federació d’Indústria de CCOO de Catalunya.

La comunicació del desistiment s’ha fet efectiva dijous passat, 1 d’octubre, durant la segona reunió del període de consultes dels expedients que han mantingut les parts al Departament de Treball, amb la mediació de la Inspecció de Treball.

Segons el sindicat la decisió dóna la raó als arguments defensats per la representació social de la plantilla, d’acord amb l’acord assolit el març passat amb la direcció del grup, en el qual aquest es comprometia a negociar un pla de viabilitat amb els comitès de les dues plantes per garantir el manteniment de l’activitat a les factories de Ripollet.

En la reunió de dijous, les parts han acordat obrir les negociacions d’un pla de viabilitat que garanteixi la continuïtat de les plantes, amb la màxima ocupació possible, així com la sortida d’un possible excedent, si es donés el cas, mitjançant mesures no traumàtiques i amb les millors condicions possibles.

L’anunci de tancament de ,les dues fàbriques, dedicades a la producció de components per a la indústria de l’automòbil van causar un trasbals important a Ripollet, on el grup Castellón fa més de 80 anys que opera i té fondes arrels a la població.

El 21 de setembre es va conèixer l’anunci de tancament de les dues factories, que es va sumar amb un tercer trasbals, que fou també la comunicació que la societat Schlegel Taliana, de Terrassa també va comunicar que plegaria.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*