La cooperativa Suara paga 45.000 euros pel temps de desplaçament de les cuidadores a domicili de l’alt Empordà

L'empresa que ha no assumeix aquesta concessió argumentava que el problema l'havia heretat i, en tot cas, només volia assumir l'últim any

Redacció
 
 
 
Xavier Casas, secretari general de la UGT a Girona va dur la negociació foto : Arxiu

Xavier Casas, secretari general de la UGT a Girona va dur la negociació foto : Arxiu

La cooperativa Suara, fins fa poc era responsable del servei d’atenció domiciliària de l’Alt Empordà, ha pagat aquest mes 45.000 euros als seus treballadors i treballadores després de ser condemnada de per incomplir el conveni en l’apartat corresponent al pagament del temps esmerçat en el de trasllat entre les diverses localitats de la comarca per a realitzar la seva feina, segons la UGT de Catalunya.

El sindicat havia denunciat el març passat l’empresa Suara, que aleshores s’encarregava de la gestió d’aquest servei d’atenció domiciliària, per no computar com a treball efectiu el temps de desplaçament entre servei i servei. Una desena de sindicalistes, l’empresa tenia llavors 42 treballadores, van fer una concentració per denunciar que els paguessin el temps del trasllat, tot i que indirectament la societat sí que els reconeixia que el temps esmerçat en anar d’un lloc a un altre era considerat de treball, ja que assumia el quilometratge corresponent.

Aquest diari va poder parlar amb Suara. La cooperativa afirmava que la situació corresponent al temps de desplaçament es va heretar de l’anterior concessionari. “Durant aquest temps hem intentat solucionar aquest punt, però no ens hem sortit” explicava el portaveu de la societat. La interpretació que l’empresa feia del conveni és que si legalment correspon pagar el temps entre un lloc i un altre, només li correspondria pagar la darrera anualitat.

En concret, el IV Conveni Col•lectiu d’empreses d’atenció domiciliària de Catalunya per als anys 2015 a 2018:

El temps de desplaçament entre el domicili on s’ha prestat l’últim servei abans de la interrupció de la jornada diària -completa o a temps parcial- i el primer domicili en el qual es prestaran serveis després de la interrupció computarà com a temps de treball efectiu com si d’un treballador/a de jornada continuada es tractes”.

L’endarreriment només afectava a Suara, ja que la nova concessionària del servei sí que assumeix el temps de trasllat entre les diferents localitats en què es desenvolupa el servei, segons explica UGT.

 

.

 

 

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*