Convoquen vagues el 25 i 31 de maig a Codorniu contra l’acomiadament d’un centenar de treballadors

CCOO denuncia que les condicions que ha posat sobre la taula la direcció de l'empresa són socialment inassumibles i insta a retirar l'ERO

Redacció
 
 
 

Els treballadors del grup Codorniu han convocat vagues els dies 25 i 31 de maig. Ho han fet com a mostra de descontent davant la posició de la companyia, que ha posat en marxa un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) que pot suposar que aproximadament un centenar de treballadors perdin la feina, segons un comunicat fet públic per CCOO, que dóna suport a la mobilització dels treballadors.

Segons els negociadors de la part laboral, Codorniu manté unes propostes del tot insuficients i que no permeten avançar cap a mesures alternatives no traumàtiques.

CCOO considera inassumibles les propostes econòmiques que planteja l’empresa i denuncia que les prejubilacions anunciades no van acompanyades dels percentatges i convenis especials necessaris per garantir als treballadors de més edat arribar a la jubilació en unes condicions dignes.

El sindicat, que és majoritari en el sector del cava, exigeix a la direcció de Codorniu la retirada de l’expedient i que s’assegui a negociar amb la representació de la plantilla amb voluntat d’arribar a acords i de “forma socialment responsable”, tal com va anunciar que faria en un comunicat del passat 25 d’abril, una responsabilitat social que de moment no ha deixat veure.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*