Convoquen vaga l’11 de desembre a SLM, proveïdor estratègic de Seat, per acomiadar delegats de CCOO

La companyia subministradora de la firma automobilística va fer fora quatre treballadors, dels quals 3 delegats del sindicat acusant-los d’haver malmès una màquina de cafè, després d’una dura negociació per preservar els llocs de treball

Tomeu Ferrer
 
 
 
Assemblea de treballadors de SLM reclamant la readmissió dels seus companys, foto CCOO

Assemblea de treballadors de SLM reclamant la readmissió dels seus companys, foto CCOO

Després de setmanes intentant negociar amb l’empresa SLM, del grup Sesé, La Federació d’Indústria de CCOO‌de Catalunya ha convocat vaga de quatre hores per torn a partir de l’11 de desembre al denominat taller 12 de Seat, clau en la logística de l’empresa automobilística. El sindicat va plantejar diversos cops a l’empresa Sociedad Logística de Martorell (SLM), que tirés enrere l’acomiadament de tres treballadors de la companyia, delegats sindicals de CCOO, i un quart que és afiliat a aquest sindicat, sense aconseguir res positiu.

A SLM treballen uns 500 operaris i altres 300 que formen part d’Empreses de Treball Temporal (ETT). El sindicat ha avisat, per boca del secretari general de la federació, José Antonio Hernández, que pensen aturar la producció del taller 12 si Seat no convenç al seu proveïdor, SLM, de canviar d’actitud en les relacions laborals. Parar el taller implicaria aturar, de pas, les plantes de fabricació de Seat, atès que en el taller abans esmentat es gestiona la logistica d’una part important de la planta.

L’agost passat els treballadors d’SLM van estar a punt de parar perquè temien que Seat, en el seu projecte d’implantar el que anomena ‘magartzem intel·ligent’, externalitzès part dels llocs de treball que operen actualment en aquell indret. Finalment es va arribar a un acord, ja que l’empresa va donar garanties que no externalitzaria la seva activitat. El pacte va suposar la desconvocatòria de la vaga.

Màquina del cafè

No obstant haver arribat a un acord, l’empresa va iniciar un procés de sanció per castigar els 3 delegats sota l’acusació que haurien fet malbé una màquina de distribució de cafè. En realitat, el responsable de CCOO‌ per al Baix Llobregat, considerava que l’empresa, amb els acomiadaments havia aplicat un castic als treballadors.

El setembre passat es va reproduir la tensió perquè perquè SLM va intentar evitar que els delegats entressin al seu lloc de treball, quan segons l’opinió de CCOO, les mesures disciplinàries no afecten fins que hi hagi una decisió judicial. I‌ en tot cas no afecten a la seva situació com a representants dels treballadors. Ara, el sindicat ha mogut peça perquè no està disposat a acceptar que tot i arribar a acords, la companyia prengui represàlies contra els que han negociat. En aquest sentit, en un missatge a twitter Hernández apelava a Seat, a qui una vaga perjudicaria molt, perquè li toqui el crostó al seu proveïdor i eviti que es malmeti la pau social a la principal companyia automobilística catalana.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*