Convoquen concentracions ciutadanes contra la sentència de les hipoteques liderades pels sindicats CCOO, UGT i USOC

Les organitzacions ciutadanes es manifestaran divendres a les 17 hores davant del Palau de Justícia de Barcelona, i també en altres ciutats catalanes

Redacció
 
 
 
La PAH critica en una concentració, la recent sentència del Tribunal Suprem foto: Sandra Vicente

La PAH critica en una concentració, la recent sentència del Tribunal Suprem foto: Sandra Vicente

Els principals sindicats catalans: CCOO, UGT i USOC, junt amb altres entitats ciutadanes, com la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB) es concentraran divendres a les 17 hores davant del Palau de Justícia de Barcelona, situat a l’Avinguda Lluís Companys, 14 de Barcelona per protestar contra la sentència del Tribunal Suprem que fixa que siguin els ciutadans els qui hagin de pagar tots els impostos quan es formalitzi una hipoteca.

Els sindicats de Catalunya fa temps que no limiten la seva acció portes endins de les empreses. Tot el que afecta a la vida de la gent senzilla, els treballadors en primer lloc, és objecte d’atenció i reivindicació de les organitzacions laborals. És en aquesta línia que cal emmarcar l’acció d’aquest divendres, perquè a ningú se li escapa que la tirada enrere de la sentència que feia pagar als bancs els impostos sobre les hipoteques afecta majoritàriament treballadors, més, si es té en compte a més, que la primera sentència sobre el cas podia fer pagar endarreriments a les entitats bancàries.

Precisament un dels lemes centrals de la concentració serà el lema “No a la sentència del Tribunal Suprem, justícia social”. Cal dir que la indignació per la darrera decisió de l’Alt Tribunal ha fet que a diferents punts de l’Estat espanyol es convoquin altres mobilitzacions. I a Catalunya, a més de Barcelona se n’han previst a:

-Girona: dissabte 10 de novembre, 18.00 hores, davant els Jutjats de Girona (Av. Ramon Folch, 4)
-Tarragona: dissabte 10 de novembre, 18.00 hores, davant els Jutjats de Tarragona (Rambla President Lluís Companys, 10)
-Terrassa: dissabte 10 de novembre, 18.00 hores, davant els Jutjats de Terrassa (Rambleta del Pare Alegre, 112) .

Un dels aspectes que sindicats i associacions diverses de la societat civil reclamen és una Llei Hipotecària que reguli tots els extrems vinculats a la concessió d’hipoteques. En aquest sentit, hi ha un ampli consens a considerar insuficient l’anunciada norma del Govern central que incideix específicament en el pagament de les càrregues impositives, però no permet recuperar el que s’ha pagat.

Pel que fa a les mobilitzacions fora de l’àmbit català, estan convocades per Podemos i també per Izquierda Unida. Moltes es concentraran dissabte. A més de protestar pel contingut de la mesura vinculada amb la sentència, aquests partits i diverses organitzacions socials posen l’accent en el descrèdit patit per l’estament judicial: «La independencia del Tribunal Supremo está en entredicho; la democracia debilitada», ha manifestat el líder de Podemos, Pablo Iglesias, en una piulada.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*