Convoquen, dijous 31, manifestació i vaga a Sant Joan Despí contra el trasllat a Osca de la planta de Gallina Blanca

Des de CCOO es lamenten que no es pot obrir cap negociació amb l'empresa perquè aquesta no ha presentat cap expedient perquè 'no el podria sostenir'

Tomeu Ferrer
 
 
 
Entrada a la factoria de Gallina Blanca a Sant Joan Despí, foto CCOO

Entrada a la factoria de Gallina Blanca a Sant Joan Despí, foto CCOO

Els treballadors de Gallina Blanca a Sant Joan Despí no aturen la seva reivindicació. Dijous, 31 de gener, han convocat una manifestació que acabarà a l’ajuntament, just quan se celebri el ple municipal corresponent al mes en curs. L’acció serà la culminació d’una vaga de 24 hores amb la que els operaris volen deixar clara la seva voluntat de seguir treballant a la ciutat, segons ha explicat Álvaro Muñoz, secretari general de CCOO d’Indústria del Baix Llobregat, Alt Penedès, Anoia i Garraf.

L’acció dels treballadors mostra la seva contrarietat davant la idea de l’empresa de tancar el centre  de Sant Joan Despí i traslladar la producció a Vallobar, a Osca.

L’operació tindria com a objectiu real la requalificació i venda dels terrenys que ocupa la factoria, on treballen unes 70 persones. La part més important, 42, són empleades directes, mentre que les 35 restants pertanyen a empreses subcontractades.

Muñoz ha expressat diverses vegades el desencís davant la situació plantejada. Segons la seva opinió, l’empresa no ha presentat cap Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO), perquè no podria justificar-ho, per exemple, en funció dels resultats econòmics. La fàbrica del Baix Llobregat és rendible, assegura.

Els sindicalistes recorden a les xarxes socials, que l’empresa, de l’antic grup Agrolimen, es vanta de valorar el capital humà per sobre de tot. Però, la comunicació feta al comitè en el sentit que es traslladaria la producció molt lluny d’on hi ha la fàbrica actual desmenteix les afirmacions abans esmentades.

Existiria una possibilitat intermèdia que seria un acord que permetés als operaris de Gallina Blanca de Sant Joan Despí continuar treballant, si no a la mateixa població, a la contrada, segons expliquen fonts dels treballadors. Però, com no s’ha obert una negociació, no es pot saber si la idea seria ben acceptada per la direcció.

El municipi de Sant Joan Despí és un feu socialista. El seu alcalde, Antoni Poveda, governa amb 11 dels 21 regidors. La majoria governamental es completa amb dos vots procedents d’Iniciativa per Catalunya i un de l’antiga Convergència i Unió.

La setmana passada es va celebrar una concentració a la qual es van convidar els partits polítics locals per veure com es definien en relació amb el conflicte suscitat per Gallina Blanca. Allà, segons CCOO, el PSC, majoritari a l’Ajuntament va afirmar que no donaria el vistiplau a l’operació urbanística si abans no hi havia un acord entre empresa i treballadors.

A Catalunya, el grup GBFood, propietari de Gallina Blanca, posseeix altres instal·lacions industrials al polígon industrial Can Jardí, a Rubí, en què disposa d’un avançat centre d’investigació i desenvolupament per a nous productes.

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*