Convocatòria de concentració de treballadors de Bankia a Catalunya contra la jornada partida

Els empleats que s'oposen a l'aplicació unilateral de l'allargament del temps de treball, convoquen una concentració dimarts a la seu catalana de l'entitat.

Tomeu Ferrer
 
 
 
Treballadors de Bankia en una concentració contran els horaris no pactats

Treballadors de Bankia en una concentració contran els horaris no pactats

Els treballadors de banca i estalvi estan amb la mosca al nas. Ho estan tant que els empleats de Bankia han convocat una mobilització per aquest dimarts a la seu a Catalunya situada al carrer de Londres. L’acció es farà a dos quarts de sis la seu territorial de Bankia al Principat a partir d’una convocatòria d’UGT.

José Carlos López, responsable del sector de banca d’UGT a Catalunya, denuncia que la mobilització es fa contra la iniciativa de l’empresa, que ha comunicat de manera unilaterals a algunes categories de treballadors que han de fer jornada partida.

«De moment això afecta els directors de sucursals i alguns treballadors que es dediquen a la gestió comercial», ha explicat López. Fins al moment aquests empleats realitzaven el que es coneix com a jornada flexible. Això vol dir que si havien de reunir-se amb un client a les cinc de la tarda, després podien recuperar aquestes hores entrant a treballar una mica més tard. Ara es voldria que de forma habitual fessin jornada partida entre matí i tarda.

El que més inquieta els treballadors de banca i estalvi és que la decisió del banc salvat amb fons públics es produeix quan el conveni vigent té resolt aquest assumpte. Des d’UGT es tem que a partir d’aquestes mesures es vulgui estendre l’augment de jornada a tot el sector dels treballadors de banca.

De fet, la patronal de banca, agrupada a l’AEB i la del sector que resta a caixes d’estalvis han inclòs en els apartats que volen negociar en els respectius convenis l’allargament de la jornada de treball a la banca. La posició dels empresaris ha fet que la representació sindical La situació en el conveni d’estalvi sembla més complicada, ja que en l’última reunió, els sindicats s’aixequés de la taula de negociació, segons han assegurat els representants dels treballadors.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*