Convocada la primera vaga en 18 anys a la fàbrica Nestlé de Girona

Els treballadors han aprovat en assemblea fer vaga, dijous, 24 durant tot el dia, després de nou mesos de negociació sense avenços en salaris i en jornada laboral

Redacció
 
 
 
Fotografia aèria de les instal·lacions de Nestlé a Girona

Fotografia aèria de les instal·lacions de Nestlé a Girona

L’empresa Nestlé ubicada a Girona podria veure’s afectada per una vaga el 24 de gener vinent si no es donen canvis en la negociació del conveni. Aquesta seria, si finalment es produís, la primera vaga que afecta la filial gironina de la multinacional suïssa en 18 anys. Gairebé un miler de treballadors i treballadores estan cridats a fer  vaga decidida en assemblea.

La vaga convocada per CCOO, UGT i CGT seria de 24 hores. L’aturada es produiria, si no es produeix cap novetat significativa, després de tres jornades consecutives de negociació, de les quals una va ser una mediació frustrada. Però el bloqueig a la renovació del conveni fa nou mesos que dura, segons expliquen les fonts sindicals consultades.

Tot i que cada força sindical té les seves prioritats, un dels aspectes que ha precipitat el desacord és la proposta de la direcció de l’empresa de limitar l’augment salarial per aquest any a l’1,5%, una xifra que contrasta amb l’increment que han experimentat els convenis a la demarcació de Girona, que se situa en el 2,25%. A més, es reclama que entri a negociar una rebaixa de la jornada anual, que és actualment de 1.776 hores.

L’anterior conveni incrementava només un 0,3% fix per als tres anys de vigència, 2015-2017. Per tant, els sindicats consideren que el nou acord fa necessari una millora substancial de l’increment fix que compensi la pèrdua de poder adquisitiu d’aquests últims anys.

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*