Continua la vaga de restauració a l’aeroport fins que el president d’AENA no compleixi el seu compromís

Els treballadors fan avui el dotzè dia de vaga consecutiu a l'espera que la gestora aeroportuària i les empreses del sector assumeixin els compromisos contrets amb el mediador, el diputat del PSOE César Ramos, president de la comissió de Foment al Congrés.

Francesc Ràfols
 
 
 

Unes 350 persones van participar ahir dia 3 d’abril en la manifestació convocada per CCOO i UGT al sector d’hostaleria de l’aeroport del Prat. Foto: CCOO

L’Assemblea de treballadors de restauració de l’aeroport del Prat, celebrada ahir la tarda a la seu de CCOO, va decidir mantenir la vaga indefinida que mantenen avui per dotzè dia consecutiu fins que el president d’AENA no compleixi el seu compromís. Aquest no és altre que el que va contraure amb el parlamentari del PSOE César Ramos, president de la comissió de Foment del Congrés dels Diputats, que ha actuat com a mediador en aquest conflicte. Segons ha explicat Daniel Ortega, delegat d’aquest sindicat a Pans Food Aeroport, Ramos –que va explicar a l’assemblea les seves gestions– es va entrevistar amb el president de la companyia gestora aeroportuària, Jaime García-Legaz, el qual es va comprometre «a retirar la llista coneguda com a Lot22 amb la qual es vol dividir la concessió». Els sindicats exigeixen a AENA i al ministeri de Foment que forcin la negociació amb les empreses concessionàries i els representants dels treballadors.

Abans de l’assemblea, al matí, unes 350 persones ja van participar a la manifestació que va finalitzar el seu recorregut davant la Delegació de Govern per reclamar al ministeri de Foment que promogui aquest acord. La mobilització responia, segons els sindicats convocants –CCOO i UGT– «a l’incompliment per part d’algunes empreses adjudicatàries dels compromisos aconseguits entre els sindicats, AENA i les esmentades empreses a l’hora de portar a la pràctica l’adscripció dels treballadors a les diferents empreses d’una manera unilateral.». Destaquen especialment «la no aplicació del Conveni d’Hostaleria de Catalunya als treballadors del conegut com a Lot22, que suposa una clara vulneració de la subrogació que totes les parts havíem assumit, a més d’un incompliment d’allò que estableix la Llei de contractes públics.»

Els treballadors consideren que AENA és la responsable d’haver arribat a aquest punt perquè fins «ara ha estat la gran còmplice, que va emprendre una política equivocada en la licitació d’adjudicacions temeràries», segons denuncia CCOO. La gestora aeroportuària va iniciar l’any passat el canvi en la titularitat de l’hostaleria al Prat –que feia 40 anys que estava en mans d’una sola empresa que administrava tots els establiments, Pans Food Aeroport– obrint un concurs que ha provocat el conflicte laboral que ara es viu a les dues terminals de l’aeroport.

Els sindicats sempre s’han mostrat contraris a aquesta divisió dels restaurants i bars de l’aeroport. CCOO assegura que AENA «només té afany recaptatori i no té en compte les condicions laborals dels treballadors, ni tampoc la qualitat dels serveis que es presten als usuaris, que ben segur que empitjoraran, ja que la precarietat laboral i la pobresa salarial, a part d’afectar els treballadors, també ho fan amb la qualitat del servei».

Els treballadors es manifestaran avui a Sant Cugat, davant les instal·lacions de Pans Food en aquesta població, i demà dijous a la plaça de Sant Jaume, davant el Palau de la Generalitat.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*