El consell d’ICB, empresa que gestiona BTV, recorre la primera sentència contra la cessió il·legal de treballadors

El ple municipal de Barcelona que seria l'equivalent a l'assemblea d'accionistes de la societat va decidir per majoria de 2/3 no presentar recurs

Tomeu Ferrer
 
 
 
Treballadors de BTV donant suport als seus companys en el judici per cessió il·legal

Treballadors de BTV donant suport als seus companys en el judici per cessió il·legal

El consell d’administració d’Informació i Comunicació de Barcelona (ICB), l’empresa privada de propietat pública que gestiona BTV, el canal públic de ràdio i televisió de Barcelona, ha decidit fer oïdes sordes a la decisió del ple municipal de la ciutat que en la seva reunió va decidir no recórrer sentència que dóna la raó a quatre treballadors que reclamaven entrar en plantilla de l’ens públic. Això no obstant el plenari va optar per remetre la decisió un altre cop al consell, en una opció que volia ressaltar el respecte per l’organisme de govern de la cadena.

La cadena pública municipal de televisió i ràdio de Barcelona està immersa en un procés marcat per la decisió d’una part de la seva plantilla de denunciar judicialment que, tot i treballar per l’empresa, figuren com a contractats per altres societats. En total, segons fonts del comitè d’empresa, s’han presentat unes 60 denúncies. Algunes agrupades i altres per lliure.

El ple de l’Ajuntament de Barcelona va decidir el passat 27 de novembre no recórrer la sentència que condemnava la societat privada municipal Informació i Comunicació de Barcelona (ICB) SA per cessió il·legal de quatre persones contractades per la productora Antena Local i que treballaven per a BTV.

La votació favorable a no recórrer va comptar amb el suport de Barcelona en Comú, ERC, PSC, Cup i Ciutadans. En total 28 vots, per tant, més de dos terços del ple. PP i CiU es van abstenir. La decisió de no recórrer, és a dir d’acatar el resultat de la decisió judicial en primera instància, tenia una derivada que era remetre de nou l’assumpte al consell d’administració perquè aquest fos qui, saben l’opinió de la majoria dels representants dels ciutadans de Barcelona decidís finalment, era, sembla, una fórmula per a no desairar l’organisme que gestiona la cadena pública.

El cert és que el consell d’administració ha donat, amb aquesta darrera, mostres de la seva independència de criteri. A principis de novembre, tot i saber que el nou govern municipal tenia un compromís amb la plantilla de BTV, en el sentit que si l’autoritat judicial dictaminava que els treballadors havien d’ésser assumits per la societat pública, l’ajuntament no recorreria, va decidir fer-ho.

Concretament, l’ens que administra la ràdio, la televisió i els webs d’informació municipal va emetre un comunicat el que indica:

  • Ha acordat per majoria, en discrepància amb el fons de la sentència i en compliment dels deures d’administració diligent i lleial i atès el greu perjudici econòmic que suposa per a la societat, que cal presentar recurs a la sentència del Jutjat Social n.14 de Barcelona que condemna ICB per “cessió il·legal” de 4 treballadors de la productora Antena Local.
  • Ha acordat demanar a l’Ajuntament de Barcelona l’informe sobre la sentència que han realitzat els serveis jurídics del consistori.
  • Entenent que aquesta sentència comporta unes implicacions estratègiques, programàtiques i pressupostàries i sobre el propi model de gestió de BTV que traspassen les competències del Consell, ha acordat per unanimitat traslladar a l’alcaldessa els motius de la seva decisió, vinculant-la als criteris i acords que el Plenari del Consell Municipal pugui adoptar en la seva condició de Junta General de l’entitat.

Per la seva banda, els treballadors que han obtingut un veredicte positiu han emès també un comunicat en el qual destaquen que el consell no ha fet cas a l’equip de govern i ha decidit, tanmateix recórrer la sentència.

Qui és qui al consell de BTV

El consell d’administració de BTV està format per cinc professionals de reconeguda vàlua que van ser nomenats per l’anterior consistori de Barcelona., quan hi havia cinc partits polítics representats.

Els membres del consell són Carles Bosch, nomenat a instàncies de BArcelona en Comú (Bcomú), Issona Passola, nomenada a instàncies d’ERC. Carles Nieto, membre del consell a proposta del PP. Josep Maria Carbolell, nomenat a instàncies del PSC i Vicenç Villatoro, conseller a proposta de CiU.

De moment, l’única reacció entre els responsables polítics municipals ha estat la del regidor de la CUP Capgirem Barcelona, Josep Garganté que ha piulat per twitter: “El Consell de @BTVcat incompleix la seva resolució del 12/11/15. No fa cas al mandat del Ple”.

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Els treballadors de BTV cedits il·legalment reclamen la dimissió del consell d'administració

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*