Condemnen Funosa per haver aplicat incorrectament un ERTO a la plantilla

L'empresa, que va reduir tres dies l'activitat als seus 301 empleats sense motiu, haurà de pagar les cotitzacions socials i els salaris que va descomptar incorrectament

Redacció
 
 
 

La foneria situada a Òdena, Funosa, va tirar endavant un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) el novembre de 2014. Es tractà de “la modificació substancial de les condicions de treball per causes tècniques, econòmiques, organitzatives o de producció de caràcter col·lectius”, el canvi afectà qüestions com “jornada de treball, horaris i distribució del temps de treball, règim de treball per torns, sistema de remuneració i salari, sistema de treball i rendiment i funcions”.

L’expedient suposava inicialment 47 dies de reducció d’ocupació, dels quals 11 dies es van demanar per als mesos d’octubre i desembre d’aquell any i els 30 dies restants s’havien de complir durant el 2015. La plantilla va rebutjar la mesura, però finalment l’empresa es va imposar i es van aplicar algunes de les reduccions de dies de treball i per tant, de salari. En aquella ocasió, CGT, el sindicat majoritari, va desvincular la proposta de l’empresa de motius econòmics i la va relacionar amb motius organitzatius. Per això la central sindical va recórrer judicialment la mesura. L’ERTO, potser per l’oposició expressada, només es va aplicar durant 3 dies als empleats de la foneria.

Gairebé un any més tard ha arribat la resolució judicial, que dóna la raó als treballadors. El jutjat del social nº 17 de Barcelona declara injustificada la mesura de suspensió col·lectiva de contractes de treball comunicada per Funosa el 28-10-2014 deixant aquesta mesura sense cap efecte.

Per tant, l’autoritat condemna l’empresa a tornar la prestació per desocupació i a abonar als treballadors/es les diferències de salari dels dies afectats.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*