Concentracions dels treballadors d’Unipost a les delegacions d’Hisenda a l’inici de la negociació de l’ERO

L’empresa ha manifestat la seva intenció d’acomiadar els 2.400 operaris que hi treballen actualment

Tomeu Ferrer
 
 
 
Un moment de la concentració dels operaris d'Unipost FOTO: Tomeu Ferrer

Un moment de la concentració dels operaris d’Unipost FOTO: Tomeu Ferrer

Els sindicats amb presència a Unipost han convocat concentracions a totes les capitals de província on opera l’empresa. Ho farà coincidint amb la primera reunió de negociació de l’expedient que pretén fer fora tota la plantilla, unes 2.400 persones. En total l’empresa de distribució postal privada té centres a 82 localitats espanyoles.

Cal recordar que el període de consultes entre empresa i representants sindicals durarà 30 dies. En les reunions que es faran, almenys 3, els sindicats esperen concretar el nombre d’operaris afectats i les condicions de la sortida de la companyia.

D’entrada, CCOO, una de les organitzacions amb presència al comitè d’Unipost, ha convocat vaga indefinida a partir del 18 de novembre. Així, segons un comunicat, es fan possible les concentracions convocades a les delegacions territorials. A més de mostrar la seva oposició a les mesures avançades per l’empresa, el sindicat ha anunciat que farà tot el possible en la negociació per facilitar un comprador viable per a Unipost.

Dimecres, 4 d’octubre, Unipost i l’Administració concursal -El Gabinet Jausas Legal i Tributari, van comunicar per correu electrònic a les organitzacions sindicals la seva intenció d’iniciar un procés d’acomiadament col·lectiu, basat en causes econòmiques, organitzatives o de producció i que afectaria treballadors de distints centres de treball d’Espanya.

El sindicat convoca també concentracions a les delegacions d’Hisenda de moltes capitals espanyoles on opera Unipost.

CCOO ha assenyalat que la nefasta gestió de la família Raventós a l’empresa Unipost ha dut a la companyia a un concurs de creditors, on l’única alternativa trobada per l’Administració concursal ha estat el plantejament d’un ERO per a tota la plantilla -arribant a la dissolució de l’empresa- llevat que es concreti la venda en un altre operador postal o fons d’inversió, tal com ja va anunciar Jausas Legal en el seu comunicat a premsa.

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*