Concentracions de treballadors de Caixabank contra la mobilitat forçosa, l’ampliació d’horaris i el treball a les tardes

El principal sindicat de l'empresa, CCOO mobilitza els treballadors just abans de la pròxima jornada de negociació de l'ERO plantejat per la direcció

Redacció
 
 
 
Concentració de treballadors de Caixabank a la direcció territorial de València, contra la mobilitat forçosa foto: CCOO

Concentració de treballadors de Caixabank a la direcció territorial de València, contra la mobilitat forçosa foto: CCOO

Centenars de treballadors de Caixabank han secundat la convocatòria de CCOO de concentrar-se davant de les direccions territorials i els serveis centrals de l’empresa bancària. Ho han fet en el marc de la negociació de l’ERO presentat per la direcció que canviaria dràsticament les condicions laborals de la plantilla, a més de suposar la sortida de la companya de 2.147 persones.

El sindicat plantejarà dijous, 25 d’abril la retirada de les principals posicions empresarials. Entre aquestes hi ha l’exigència que la plantilla treballi fins a 100 tardes a l’any, l’ampliació d’horaris, retirar també l’ampliació de les matèries de classificació, les mobilitats forçoses i també apujar les indemnitzacions per aquells treballadors i treballadors que hagin de sortir de l’empresa.

Baixes voluntàries

En l’anterior jornada negociadora la direcció de Caixabank va acceptar que les 2.147 baixes que pretén aplicar en el seu procés de reestructuració no siguin forçoses. Ara, de totes les reivindicacions dels treballadors, CCOO consideren que l’eliminació de la mobilitat obligatòria seria clau per assolir un acord. En aquest sentit, els treballadors consideren que podria esdevenir un mecanisme que facilités a la direcció la purga d’aquells treballadors que no fossin grats per un motiu o altre.

Les converses entre la direcció de l’antiga Caixa i la representació dels treballadors fa mesos que tiren endavant amb pocs avenços. L’empresa ha cedit, com s’indica, en el caràcter voluntari de les sortides dels treballadors, però manté la resta de punts que han causat la presentació d’un ERO. Per part dels sindicats, es vol que la mobilitat sigui fruit d’un acord i que no es pugui aplicar de manera que en la pràctica pugui esdevenir una mena de purga entre els treballadors que per uns motius o altres no siguin grats a la direcció.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*