Concentracions de CCOO i UGT en demanda de llibertat dels presos polítics i en favor d’un acord polític

El manifest de les dues organitzacions crida al diàleg i a la negociació com a via per solucionar el contenciós català

Redacció
 
 
 
Imatges de les concentracions de UGT i CCOO

Imatges de les concentracions dela  UGT i CCOO

Concentració de sindicalistes de CCOO i UGT just a l’inici del judici als membres del govern de Catalunya i de les organitzacions socials detinguts des de fa més d’un any.

Les accions simbòliques s’han fet davant les seus dels dos sindicats majoritaris. Comissions Obreres de Catalunya ho ha fet a Barcelona a la Via Laietana, 16, mentre que la UGT de Catalunya davant la seva seu a la rambla del Raval, a Barcelona.

No obstant això, també s’han registrat concentracions semblants a les seus comarcals tant de CCOO com d’UGT. En tots els casos les accions s’han fet en silenci i en algunes ocasions els sindicalistes duien a les mans cartells que demanaven la llibertat dels presos polítics.

Els dos sindicats han elaborat una declaració conjunta que sintetitza la seva posició.

Davant la situació política actual i l’imminent judici als i les líders independentistes, la UGT de Catalunya i CCOO de Catalunya manifestem:

  • Que per avançar en la resolució del problema polític de relació entre Catalunya i Espanya, cal retornar al terreny de la política la solució d’un contenciós que mai no s’hauria d’haver judicialitzat.
  • Que les acusacions que planteja la Fiscalia s’associen a un ús de la violència que no hem vist ni s’ha pogut acreditar, per la qual cosa demanem que siguin revisades i que les deliberacions del tribunal s’ancorin únicament sobre fets provats.
  • Que la presó preventiva contra els dirigents polítics i líders de les entitats no està justificada. Demanem que les persones encausades puguin assistir en llibertat al judici i tenir la capacitat de defensar-se amb garanties.
  • Reclamem justícia imparcial, amb totes les lletres i tots els requisits ètics. Reclamem imparcialitat, que exigeix que els magistrats actuïn com a tercers, aliens als interessos en joc. Reclamem integritat, que exigeix coherència i respecte a la dignitat humana. Reclamem diligència i transparència.
  • Considerem que actualment, i per determinades actuacions judicials contràries a la llibertat d’expressió i d’organització, s’ha posat en qüestió la confiança pública en el sistema judicial i el seu paper com a pilar de la democràcia. Per això, en aquests moments de tensió i atenció pública sobre aquesta causa, pesa sobre el Tribunal Suprem la màxima responsabilitat de saber complir amb el seu deure.
  • Per trobar solucions polítiques cal donar una oportunitat al diàleg i la negociació. En aquest sentit, demanem als governs de Catalunya i de l’Estat que propiciïn un clima i escenaris que ho facilitin, i oferim el compromís de tots dos sindicats per treballar-hi, en un espai ampli de la societat civil i política de Catalunya.
  • La diversitat i pluralitat de la societat catalana constitueixen la més gran riquesa que té el país si estan inscrites en un marc de convivència democràtica. CCOO i la UGT ens mostrem contraris i bel·ligerants contra qualsevol actitud d’intolerància que posi en risc la convivència.
  • La pluralitat és un dels pilars de CCOO i UGT, per això valorem que la nostra afiliació participi en mobilitzacions polítiques d’acord amb les seves conviccions.
  • Catalunya pateix greus problemes socials que requereixen solucions urgents i que necessiten la plena dedicació dels governs per erradicar la precarietat i les desigualtats. La UGT i CCOO mantenim el compromís històric del sindicalisme català de promoure el benestar i la cohesió social de les persones treballadores i de defensar-ne els drets i les llibertats.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*