Concentració de treballadors a Cacaolat per la reincorporació d’un exdelegat de CGT

Sindicalistes de diversos indrets s'han concentrat davant la planta de Santa Coloma per exigir que s'aturi la repressió sindical

Tomeu Ferrer
 
 
 
Concentració de treballadors a Cacaolat de Santa Coloma

Concentració de treballadors a Cacaolat de Santa Coloma

Gairebé dos centenars de treballadors vinculats amb el sindicat CGT s’han concentrat davant de la factoria de Cacaolat a Santa Coloma de Gramenet per reclamar que la direcció de la companyia readmeti un exdelegat al qual s’ha acomiadat disciplinàriament. Els sindicalistes han cridat contra la direcció i han reclamat entrevistar-se amb un responsable de l’empresa per intentar que es repensi la decisió.

Sigui com sigui, la decisió de fer fora Àlex, que durant molts anys havia estat delegat sindical, ha desfermat una campanya de solidaritat a les xarxes socials. Per exemple, a la pàgina de Facebook de la companya hi ha moltes queixes contra la política laboral de Cacaolat. També a Twitter es reclama que no s’apliqui discriminació ideològica contra els treballadors.

Cacaolat és una empresa que va renéixer després d’una crisi important causada per la seva vinculació a l’imperi Ruiz Mateos. Hi van invertir en la nova etapa dos grups econòmics importants, com Cobega, l’envasadora de Coca Cola a l’Estat espanyol, i en una posició minoritària el grup Damm.

Just abans de la compra una campanya duta a terme també a les xarxes socials va mantenir en actiu la companyia mentre es feien les negociacions. Molts usuaris recordant l’arrelament de l’empresa a Catalunya van arribar fins i tot a canviar els seus hàbits de consum, retornant a l’ús d’envasos retornables, per facilitar la transició. La campanya es fa fer sota el lema #Salvemcacaolat.

Curiosament l’empresa està en beneficis i té una gran demanda. Per això, diverses fonts sindicals es lamenten que mesures com l’acomiadament d’un treballador amb una antiguitat de 19 anys pugui enterbolir la pau social que és molt necessària per remuntar aquesta tradicional empresa catalana. Els últims anys fins i tot s’havia ampliat la gamma de productes fabricats i s’havia restablert la distribució arreu de l’Estat.

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*