Concentració d’uns 300 treballadors el primer dia de vaga contra l’ERO d’Indra

Un comunicat d'UGT relaciona les pèrdues declarades per l'empresa informàtica amb les elevades indemnitzacions pagades a directius com Javier de Andrés o Mónica de Oriol

Redacció
 
 
 
Un representant dels treballadors contesta a la premsa que cobreix la protesta

Un representant dels treballadors contesta a la premsa que cobreix la protesta

Els treballadors del centre d’Indra a Barcelona han iniciat a primera hora del matí la vaga de 24 hores convocada contra els efectes de l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO), que per al conjunt de la societat pot suposar un total de 1.850 acomiadaments. Tot i que a Barcelona es localitzen només 95 baixes del total, ha estat al centre situat al carrer Roc Boronat, on s’ha produït la primera reacció vagista.

El malestar dels treballadors no es limita a una resposta a l’anunciada reestructuració, sinó que té a veure amb la gestió de l’empresa. La UGT de Catatalunya, en un comunicat posava el dit a la nafra: “Les dades econòmiques de l’empresa -que són públiques- ni relacionen ni justifiquen de cap manera les pèrdues de 194 milions d’euros al 2014 amb la despesa salarial de l’empresa, que ha mantingut una política d’austeritat al llarg de pràcticament 10 anys en relació als sous dels seus treballadors i treballadores, i que ha aconseguit empitjorar el seu poder adquisitu sense cap mena de justificació. No obstant això, les dades de pèrdues citades per l’empresa si guarden una estreta relació amb un altre tipus d’operacions fallides i les indemnitzacions que han rebut els seus directes responsables que -lluny de pertànyer a la part més dèbil de la plantilla, composada pels tècnics- han rebut subvencions molt suculentes abans d’abandonar la companyia (Javier Monzón: 16 milions d’euros; Javier de Andrés: 9,1 milions d’euros; Mónica de Oriol: 12 milions d’euros, entre sou i contractes; etc)”.

Per aquest motiu els treballadors de Barcelona han efectuat aquest matí una concentració de 300 persones davant del centre on es preveu que hi pugui haver més acomiadaments. Cal dir que a Barcelona s’han convocat dues jornades de vagag de 24 hores. Una aquest dimarts 21 de juliol, i la segona dijous vinent. A més, s’ha convocat una manifestació fins al Parlament de Catalunya per protestar contra el pla que pot descapitalitzar laboralment l’empresa.

El regidor de la CUP de Barcelona, Josep Garganté, que s’ha solidaritzat amb els vaguistes ha destacat que de tots els àmbits en què treballa Indra Sistemas, l’únic que no pateix les retallades per la crisi és el que opera per a Defensa.

 

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*