Concentració dimecres 15 de maig davant l’empresa Cayfosa dels treballadors del grup Impresia Ibérica, en concurs de creditors

Els treballadors estan a l'espera que es designi un administrador judicial que gestionarà un ERO concursal que afectarà uns 450 treballadors, segons la UGT‌ de Catalunya

Redacció
 
 
 
Treballadors de Rotocayfo davant la porta de l'empresa

Assemblea de treballadors de Cayfosa davant la porta de l’empresa foto: UGT

La Federació d’Indústria de la UGT de Catalunya (FICA-UGT) ha convocat una concentració de treballadors i treballadores de Cayfosa, Rotocayfo i Cayfo y Asociados (Grup Impresia Ibérica) dimecres vinent, 15 de març  de 12 a 16 hores, davant l’empresa Cayfosa (Carretera de Caldes, km. 3, Santa Perpètua de Mogoda).

El grup empresarial es troba en concurs de creditors, a l’espera que s’assigni el jutge concursal.  Segons el sindicat, “existeix un possible comprador per a dues de les empreses, de manera que es presentarà un Expedient de Regulació d’Ocupació Temporal mentre no s’efectuï la venda. A dues empreses més que de moment no tenen comprador es realitzà un ERO dins del procés concursal. En total, estan afectats uns 450 treballadors i treballadores”.

Impresia Ibérica és el grup d’empreses a l’Estat espanyol de Circle Média Group, líder europeu en impressió de premsa, llibres, publicitat i catàlegs. D’Impresia Ibérica depenen 8 empreses, 6 de les quals a Santa Perpètua de Mogoda: Industria Cayfosa (enquadernació i impressió en pla) 196 treballadors; Rotocayfo (impressió rotativa) 95 treballadors; Cayfo y Asociados (personal d’oficina, comercials, gestors, manteniment i logística, de totes les empreses del Grup a Santa Perpètua) 100 treballadors; Directo Plancha (planxes postimpressió) 21 treballadors; Impresia Ibérica (administració i alta direcció) 35 treballadors; i Espacio y Punto (postimpressió i muntatge) 12 treballadors.

En el procés que ha desembocat en el concurs de creditors ha tingut moments de tensió, com quan es van retirar de les instil·lacions de l’empresa màquines contractades mitjançant leasing per falta de pagament. Precisament els deutes que el grup d’empreses té amb els seus treballadors van ser els que van provocar les primeres queixes que van desembocar en una alarma generalitzada. De fet, el grup, que ara ha iniciat el procés judicial, deu diversos mesos o part dels pagaments corresponents als seus treballadors. Tot plegat s’agreuja en saber que Circle Média Group ha tancat diverses de les seves instal·lacions en altres indrets d’Europa.

Sigui com sigui, els problemes que afecten Impressia Ibérica han transcendit al sector, tal com constatava a Diari del Treball, el gremi d’indústries Gràfiques de Catalunya.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*